2005
2
jul
Mooi rondje Twente
- | | x
"Twente? Helemaal daar? Tuurlijk ga ik met je mee Pap, gezellig, dan maken we er een lang weekend van...... ". Schandalig dat een 26 jarige uit Den Haag nog nooit in Twente is geweest. Deze Mazda MX 5 is pas een jaar in het bezit en dit was dan ook de tweede clubtocht waaraan werd deelgenomen. De Mazda glom van de Turtle wax en vader en dochter waren er helemaal klaar voor.

Zaterdagmiddag en avond in Ruurlo doorgebracht, het dorp en terrassen verkend en al oh zo genoten van de bossen, weilanden en zeer rustige omgeving.

Zondagochtend: vroeg reveille. Het weer was nog wat bewolkt maar wij zijn toch met het dakje neergeklapt gaan rijden richting Mazda Dealer Hans Kolenaar te Enschede. De ontvangst was hartelijk met koffie, thee en Twentse Krentewegge. Een erg vertrouwd gezicht om alle MX 5-jes naast elkaar te zien staan. Bij het inschrijven waren wij de gelukkigen die de routebeschrijving kregen met een geel voorblad; zie hier als resultaat, een verslag van de tocht.

Het zonnetje begon langzaam door te wolken te schijnen en met de routebeschrijving en pen in de hand, muziek aan, pet en zonnebrillen op begon onze tocht. Het was toch de kunst om even van de andere MX 5-jes weg te komen om zo colonnerijden te voorkomen. Al snel waren we uit de bebouwde kom en genoten wij van de landelijke uitzichten en dito luchten (varkens!).
De ongeveer 120 kilometer lange route voerde ons langs weilanden, bossen, natuurgebieden, bezienswaardigheden en niet onbelangrijk: terrassen. Het navigeren ging aan de hand van de kilometerstand en straatnamen, dus ja, er kwam wat rekenwerk aan te pas wanneer je net verkeerd reed of nog even dat andere dorp ging bekijken, zoals het mooie Ootmarsum.

Tijdens de tocht was het genieten van de diverse landschappen en veesoorten, statige landhuizen van vroegere textiel magnaten, boerderijen, stukje goudkust van Enschede; allerlei accomodatie types passeerden de revue. Net voordat wij de eindbestemming bereikten zagen wij ook nog een stoomtreintje voorbij sjokken; net een scene uit een jaren 20 film. Toch moest je je ook goed concentreren op de wegen en aanwijzingen van de bijrijder; want tja, ondertussen werd er ook flink wat gekletst en mee gezongen met de muziek. En wat rijdt die auto toch zalig...

Achterin de routebeschrijving zat een foto en info van de mooiste bezienswaardigheden onderweg en een multiple choice Twentse Spreukenlijst waarvan Nederlandse betekenissen moesten worden gegeven, tja dat invullen viel echt niet mee voor deze westerlingen,maar desalniettemin was het erg komisch deze te verzinnen cq raden .

Oh wat was dat koele drankje na afloop van de rit lekker op het terras van Hotel Bad Boekelo, erg mooi gelegen in het bos en uitkijkend over een waterpartij. De prijsuitreiking van de authentieke Twentse lekkernijen werd vooraf gegaan door een kleine bloemlezing "foute" antwoorden, hilarisch dus, want wist u bijvoorbeeld dat een zonnekuukske in het Twents, een lieveheersbeestje in het Nederlands is?

Graag bedanken wij de bedenkers van deze spreukjes Twentse ronde; wij hebben in ieder geval een heerlijke dag gehad en genoten van jullie omgeving!
Tot de volgende toer!

Reageer hier op het evenement:

 
Button