2011
2
apr
MX-5 Poetsdag
- | Bert de Jongh | x

Op zaterdag 2 april 2011 werd de eerste poetsdag georganiseerd door Ad van Zutphen in samenwerking met Car Clean Service. Vanaf 09.00 uur waren de eerste MX5 liefhebbers al aanwezig en zij werden door de gastheer/eigenaar Willy ontvangen met een kop koffie en wat lekkers.

Het was wel even zoeken, want de locatie was schuin achter het BP station en niet direct zichtbaar vanaf de weg. Maar eenmaal aangekomen stonden er verschillende medewerkers te wachten om alle vragen c.q. alle wensen in vervulling te laten gaan.

Omdat ik een nieuwe MX5 Kaminari heb gekocht en deze extra wilde beschermen, heb ik mijn auto naar CCS op 1 april al gebracht voor een Diamantbrite behandeling. Dit is een behandeling waarbij een soort lakpantser wordt aangebracht. Hierdoor heeft steenslag en vuil (voor de eerste zes jaar) minder tot geen invloed hebben op de lak. Door anderen werden afspraken gemaakt voor een Diamantbrite behandeling op andere data.

Naast de Diamantbrite behandeling was het ook mogelijk om een andere behandeling op deze dag uit te laten voeren. De oudere MX5jes zag je zienderogen opknappen. In een enkel geval werd op een spatbord uitgetest wat een bepaalde behandeling voor effect heeft. De originele kleur kwam weer helemaal terug en dat effect nodigde de eigenaar uit om de rest van de auto met dezelfde behandeling af te maken.

De aanwezige leden die hun auto een behandeling hebben gegeven hebben met eigen ogen kunnen zien dat het verwennen/oppoetsen van je MX5 een welkome aanvulling is op alle aandacht die de MX5 al van de trotse eigenaar krijgt.

Al met al een geslaagde dag en zeker voor herhaling vatbaar. Al is het maar om aan het begin of het einde van het seizoen je MX5 weer voor te bereiden op het open rijden dan wel winterklaar maken.

Dank gaat uit naar Willy en zijn team die ons (eigenlijk onze MX5jes) op een voortreffelijke manier opgepoetst hebben en weer seizoenklaar hebben gemaakt.

MX5 groet, Bert de JonghReageer hier op het evenement:

 
Button