2013
30
mei
Ontdekkingsrit over de Veluwe
- | Eric Schwiebert | x

Iets (te) gezellig...

was dit heerlijke kampeerweekend. Laat ik maar beginnen bij de vrijdag. Middagje vrij even snel de auto pakken (het reservewiel lag al in de schuur en het rekje zat er al op) en dan heerlijk open naar de camping rijden. Helaas voor de poetsers onder ons had ik geen tijd om haar schoon de camping op te draaien.De Tomtom stopte bij de plaatselijke tractorhandel, maar gelukkig was de camping dichtbij en zo gevonden.

Het warme onthaal van Wilco zorgde voor een goed begin. En een lekker koud biertje ging er zo in. Net als de rest even zorgen dat we een plek hebben om te slapen of te wel de  tent op zetten in ons geval. Er stonden ook 4 caravans waarvan er toch 2 echt achter een MX-5 waren gekomen. Daarna  gezamenlijk de BBQ opgestoken en daarna ook het kampvuur. Toen de zon onder ging begon het  toch snel  koud te worden. De sfeer leed daar niet onder en na (iets te veel) biertjes, wijntjes of frisjes toch maar ons canvas weer opgezocht.

Zaterdag begon een beetje langzaam en fris, maar na wat koffie of thee ging het aanmerkelijk beter. Een goed ontbijt en dan lekker met de open kap naar de Mazda dealer voor de rit. Intussen was er geen zon meer te bekennen. Dat dit niet goed is voor temperatuur is wel duidelijk. Het was eigenlijk  gewoon koud, maar de rit is fantastisch. Lekker rustig op de weg en met de verwarming aan (het is tenslotte al Juni) goed te doen. De Posbank (die menig club lid al eerder zal hebben gezien) blijft mooi. Laat we het maar niet meer hebben over de Eekstraat….. Dankzij de tomtom, mobiel internet en andere leden werd de weg weer terug gevonden. Zelfs de organisatie had hier moeite met de route.

Terug op de camping was het meteen al weer gezellig. De BBQ werd dit keer verzorgd door de camping. Nieuw hout werd aangevoerd en de temperatuur liep gelijk op. Helaas gingen BBQ-gasten gelijk na het eten weg. Toch bleef het onder de kampeerders nog lang onrustig. Hoe laat kwam de zon al weer op? Sommigen kunnen dit bevestigen.

Zondag was het wederom super lekker weer en na het ontbijt met weer de nodige koffie hebben wij de tent weer ingepakt en op auto gegooid. Op zaterdag hadden wij een verkeerde draai gemaakt en reden langs een mooie wijnboerderij… Zondag bleek deze zelfs een landgoedfair te hebben. Toch lekker nog ’n wijntje in de zon. En volgens mijn vriendin waren ze erg lekker. Ze heeft daar zelfs een mooi krukje gekocht… Best ingewikkeld om deze mee te krijgen in een volle MX-5. Maar ook dat is ook wel goed gekomen.

Al met al , leuke rit en super gezellig kamperen.

Groet,
EricReageer hier op het evenement:

 
Button