2014
4
mei
Oost Gelderlandrit 2014
- | Conny Boomstra | x

Vandaag doen we mee met een ritje door Gelderland/Overijssel georganiseerd door Jane en Kees. Het startpunt is bij Mazda dealer Lenferink in Zutphen. Voor ons dus een thuiswedstrijd omdat we zelf in Zutphen wonen en dan zou je denken dat wij de eerste equipe waren bij het startpunt, maar helaas wij kwamen daar als laatste binnen…. De reden was dat we thuis nog even koffie hadden gedronken met de broer van Paul (Herman) en zijn vriendin Nicole die voor de eerste keer een rit van de club gingen meerijden.

Gelderland is een prachtige provincie met veel leuke weggetjes en mooie landschappen dus je hebt dan al gauw een perfecte rit voor de MX-5. Het weer was goed, de hele dag droog en er kwam ook nog een zonnetje bij kijken, het was wel koud slecht 14 graden maar dat kon de pret niet drukken.

Meteen in het begin van de rit kwamen door Bronkhorst  het kleinste stadje van Nederland met zijn oude boerderijhuisjes, de smalle keistraatjes en enkele bezienswaardigheden, een prachtig, sfeervol plaatsje met winkeltjes en restaurantjes. Ook nog even bij het kasteel Hackfort een rondje gelopen. Onderweg kwamen we Ineke en Ton de Graaf tegen die als bermtoeristen lekker zaten te barbecuen, het zag er heel gezellig en lekker uit! En nog een leuke brug over het Twentekanaal.

Paul en ik hadden voor Jane en Kees de rit een keertje gereden om eventuele foutjes eruit te halen, maar tijdens het rijden kwamen wij er achter dat niet alle foutjes waren aangepast en toen wij er tijdens het lunchen bij Restaurant Witkamp in Laren naar vroegen zei Kees: , "Ja ik weet het , maar ik vind dat er wel wat spanning in moet zitten tijdens zo’n rit”. En zo moet je het ook bekijken, het is voor de lol en Kees en Jane hebben er veel tijd in gestoken om er een mooie rit van te maken. Chapeau!

Wij hebben een heerlijke en gezellige dag gehad, bedankt!

ConnyReageer hier op het evenement:

 
Button