2008
19
apr
Paardenkracht, tussen wind en waterkracht
- | | x
Op zondag 20 april 2008 gingen we richting Teuge om deel te nemen aan onze tweede rit van dit seizoen. De rit had de toepasselijke naam Paardekrachten en was uitgezet door Jan van Norden en Joke Schoenaker. De weersvooruitzichten waren goed dus het beloofde een lekker dagje MX5en te worden. Na ontvangst bij Mazda dealer Weijers viel het ons op dat de opkomst zeer goed was.

Buiten stonden de MX5en mooi in rijtjes opgesteld en iedereen was lekker aan het bijpraten of bewonderden de velen MX5en.

Na de koffie met iets lekkers lieten wij onze 160 paardekrachten los.

Paardekrachten, tussen wind- en waterkracht was het thema van de rit. Helaas hadden Joke en Jan meteen al een aanpassing in het routeboek moeten doen omdat hier en daar flink aan de weg was gewerkt. Na een rondje vliegveld Teuge, waar de kleine vliegtuigjes over onze hoofden scheerden, kwamen we inderdaad geregeld wind- en watermolens tegen. In het verzorgde routeboek werden alle molens uitvoerig beschreven.

Bij enkele molens was het een drukte van belang waarbij de molens het qua pk’s moesten afleggen tegen de vele MX5jes. Eens kijken wie er over 100 jaar de meeste pk’s over heeft!

Na afwisselende landschappen kwamen we o.a. via Twello, Vaassen, Heerde  en Wapenveld op de IJsseldijk tussen Zwolle en Deventer. Heerlijk toerend door het typisch Hollandse rivierenlandschap ging het uiteindelijk naar het eindpunt eetcafé "De Middenstip” in Epe.

Na een drankje konden we terug kijken op een mooie rit met echt MX5 weer. Op naar de volgende rit.

Joke en Jan bedankt voor de uitstekende organisatie. Volgend jaar Kilowatts?

Anita Kok en Erik Steen

P.S. Er zijn tijdens deze tocht nog veel meer foto's gemaakt door Marco Leensen. De foto's zijn te vinden op www.leensen.nl/mx5

Reageer hier op het evenement:
Titel | Mazda MX-5 Club Neder<div class=