2005
10
sep
Peelrit
- | | x
Dit keer was het voor ons niet zo heel ver rijden, van Heeswijk naar Helmond is ongeveer 40 km. Naar de Peel, voor ons geen geheel onbekend terrein "maar Bianca weet ons vast te verrassen dachten wij", en dat was ook zo.

De eerste verrassing was al bij het inschrijven, toen ze ons vroeg om een stukje te schrijven of voor het clubblad of voor de clubsite. Wij hebben  voor het laatste gekozen.  Er is ons al vaker gevraagd om verslagen te schrijven, tot noch toe hebben wij altijd nee gezegd, maar tegen Bianca kun je toch geen nee zeggen.
Wij zijn niet zo'n schrijvers, wij zetten liever een rit uit dan een stuk schrijven in een blad of op de site.

Bij aankomst kregen we een routeboek overhandigd waar een mooie tekening op stond die gemaakt  bleek te zijn door een vriend van Bianca. Het bittertje dat we erbij kregen is bewaard tot na de rit en smaakte erg goed.
Hierna hebben we koffie gedronken en Limburgse vlaai gegeten, en na wat bijpraten met andere clubleden zijn we dan vertrokken om de Peel te verkennen.

Het weer hadden we in ieder geval mee. Het keek wel grijs, de tonneau hebben we er maar afgelaten want je weet maar nooit bij zo'n grijze lucht, de kap moet dan wel eens heel snel dicht.
Maar we hebben heel de dag geluk gehad, want het bleef droog.
De twee mx5jes die voor  ons van het parkeerterrein afreden gingen rechts terwijl er toch  links stond, even later kwamen ze weer van links langs het parkeerterrein rijden en nog even later kwamen we ze op de eerste kruising tegen vanaf de verkeerde kant. Daarna hebben we ze weer gezien, in de goede richting. Dus uiteindelijk is het goed gekomen.

Het routeboek zat heel goed in elkaar, geen enkele fout, dus je hoefde helemaal niet verkeerd te rijden. Wij zijn toch  twee keer verkeerd gereden, ( onze eigen schuld, te veel kletsen en niet opletten). Bolletje Pijltje blijft  toch lekker ontspannen rijden, zoals de hele middag was, "lekker ontspannen in de Peel" , een echte zondagsrit.
Het was een rit  vol afwisseling en veelal in de natuur.
En daar zitten ook wel eens vogels langs de weg, en dat maakten wij mee. Er zat een buizerd langs de weg en omdat hij maar bleef zitten naarmate wij dichterbij kwamen had ik al vaart geminderd en ging het maar net goed. De buizerd vloog op het laatste moment weg, recht voor de auto. Ik moest vol in de remmen anders had ik hem aangereden, dat zou wel jammer zijn geweest van zo'n mooie vogel.
Rijden langs de Helenavaart, het kanaal dat van Helenaveen naar Griendtsveen  loopt, blijft  voor iemand die het de eerste keer rijdt of voor iemand die het al meerdere keren heeft gereden, altijd mooi.

En jawel Bianca wist ons te verrassen met weggetjes en dorpjes die wij nog nooit gezien hadden,en wat ik bij het eindpunt hoorde van iemand die in Nederweert woont en dat ligt tegen de Peel aan, dat zelfs hij weggetjes had gereden die hij niet kende.
En aangekomen bij het eindpunt stond Bianca ons alweer op te wachten om te zeggen waar we de auto neer moesten zetten. Zij laat niets aan het toeval over.
Een hele mooie locatie om te stoppen. Er was van alles te zien, vliegtuigen die opstijgen, vliegtuigen die leken te landen en die dat toch maar niet deden en vervolgens doorstarten.

Hanggliders met motor die dezelfde capriolen uithaalden, landen en toch maar niet landen. Kortom een hele mooie bijzondere locatie om te stoppen.
En een hele lange rij MX 5jes op een landingsbaan is een toch wel een heel apart gezicht.  Natuurlijk waren er ook nog broodjes met koffie of thee.
Wij hebben genoten deze middag en met ons een hele boel andere leden van de club.

Bianca en haar vriend en daarbij ook haar familie, heel hartelijk bedankt voor deze mooie dag in de Peel.

Groetjes,
Ad v. Zutphen en Yvonne Rijns

Reageer hier op het evenement:

 
Button