2014
13
apr
Prachtige start van het seizoen 2014
- | Oscar & Ellis Hoogendoorn | x

Met de rit van de ALV in gedachte ben ik aan het poetsen geslagen, want ook voor de Seizoenopener is mooi weer voorspeld. Met een ruim sopje en de Speed detailer (de kenners weten wat het is) staat onze MX-5 er weer glanzend bij. Zondagochtend gaan we op pad, samen met de buurtjes Brand. De weg naar Restaurant De Hof in Renswoude kennen we en rijden dan ook zonder problemen rond 10.30 de parking op waar we zien dat we niet de eersten zijn. Logisch, want wij zijn niet de enige die staan te trappelen van ongeduld om weer eens een echte rit van meer dan honderd (126) kilometer te gaan rijden. We ontvangen het Routeboek welke ditmaal niet via het bolletje pijltje systeem gaat maar met het halve alfabet aan afkortingen zoals RA, LA, Y links dan wel Y rechts enz. Niet zo moeilijk en zeker niet voor beginners, omdat fout rijden wordt vermeden door alle straatnamen te noemen. En wat voor namen: Ridderwal, Knapzaksteeg, Vleessteeg enz.

De geur van koffie doet ons goed na de honderd kilometer die wij hebben afgelegd om hier te komen. Een ruime tafel met heerlijke gebakjes doet ons watertanden. Dat zag er goed uit en het smaakte geweldig!! Na een hoop handjes schudden en gesprekken met mede leden te hebben gevoerd gaan we op pad met ons vrienden clubje waar we de meeste ritten mee samen rijden. Wij hebben ook samen een doel voor ogen …… Ergens een plekje vinden om het tafeltje dekje op te stellen ofwel onze picknick te houden.. Nico & Tinie, Frans & Anneke, Arie & Ellie en Bram & Gretha stellen de auto vast op en wijzen we Frans en Anneke aan om voor te rijden op deze rit (en misschien alle andere ritten?)

Met een blik in de inleiding van het routeboek worden we al gerustgesteld dat de rit klopt, daar hij is voorgereden door Annie en Gerard Drost. Na de rit kunnen we dit dan ook zeker bevestigen!!!  En een schouderklopje uitdelen aan Walter & Yvonne Somers die de rit hebben georganiseerd.

Met de vier consumptiemuntjes op zak en de wetenschap dat we vanavond weer aan een heerlijk buffet terecht kunnen, gaan we om 11.45 vanaf de parking rechtsaf en volgen de aanwijzingen van het routeboek. We zitten al snel in het landelijke decor en zien bordjes richting de Grebbelinie. Het platteland en de Hoge Veluwe komt ons wel bekend voor na hier  al eerder de Seizoenopener te hebben gedaan, maar het blijft een genot om via kleine weggetjes te worden rondgeleid in deze prachtige natuur. Onderweg zien we een aantal Ooievaars over vliegen wat een extra gevoel geeft van vrijheid en blijheid.

In het plaatsje Voorthuizen passeren we een boog waarop staat dat we vanaf hier de Veluwe op gaan. Daarna verlaten we weer de Veluwe en gaan de polders van Flevoland ontdekken met ook de schitterende bollenvelden. En niet alleen wij, maar ook veel motor rijders met ons delen dezelfde route. In de omgeving van Hoevelaken treffen we een mooi bosrijk gebied en op de Nijkerkerweg wordt het even zandhappen waar de auto nogal stoffig van werd ….. Maar ja, we zijn eropuit in de natuur …….. Halverwege de rit komen we een parking tegen aan de Groenewoudseweg waar ons tafeltje dekje gebeuren ging plaatsvinden. Een ieder heeft wat eten meegebracht, maar eerst proosten we met de champagne die Nico & Tinie. (wie zorgt op de volgende rit voor een koele fles?) De hapjes gaan er met smaak in en we maken even wat foto’s van de picknick. Er stoppen nog wat MX-5’jes en komen twee teams even kennismaken. Zo leren we steeds meer mensen kennen.

Het bosrijke gedeelte van de rit wordt omgezet in weidse landschappen en dijken bij het Eemmeer en een stukje verder komen we op de Middelbeekweg waar je een mooi uitzicht hebt over het Nuldernauw. Een bekend stukje daar we hier vorig jaar vanaf de andere richting kwamen en hier hebben gepicknickt . Het aantal MX-5’jes langs de weg groeit gestaag en de mensen op de dijk bezorgen ons zelfs een wind wal hahaha ………

De hele omgeving is gevuld met windmolens die daar voor het eerst kwamen bij Swifterband.  Swifterbant is een dorp in de gemeente Dronten, in de provincie Flevoland.  Swifterbant werd in 1957 ontworpen in de vanaf 1950 drooggelegde polder Oostelijk Flevoland. Maar goed, dat even terzijde. In deze weidse polder dus genoeg plaats voor deze reuze wieken die we her en der passeerden. Na nog wat slingerweggetjes gaan we weer het groene gebied in en  komen we terug bij Restaurant De Hof waar zich al tientallen hebben genesteld aan de lange tafels. Na een korte verwelkoming en een minuutje stilte kunnen we aanvallen op het buffet, tafel voor tafel wel te verstaan. Er is voor iedereen een ruime keus en we zien de schalen danig slinken. En het ijsbuffet was een perfecte afsluiting van een perfecte dag.

Op de terug weg naar huis kletsen we samen na over deze geweldige dag en bedenken dat de organisatie weer kosten nog moeite hebben bespaard om ons weer een mooie rit voor te schotelen waarvoor een schouderklop zeker op zijn plaat is. Bravo !!!

Tot de volgende rit of natuurlijk, tot volgend jaar op de Seizoenopener. (waar die ook gehouden gaat worden)Reageer hier op het evenement:

 
Button