2014
8
jun
Rondje Goeree Overflakkee
- | Dennis en José | x

Vandaag gaan rijden we de rit Rondje Goeree-Overflakkee georganiseerd door Arjan en Marja Brand.

Opgestaan om 08.30 kijk ik uit het raam regen!! Ojee, we kunnen dus niet open naar het startpunt van de rit rijden.

We zijn om 09.40 weg vertrokken  uit Zoetermeer en om 10.40 kwamen we aan bij het startpunt in Den Bommel. Onderweg hadden we last van enkele regenbuien, terwijl voorspeld was dat  met Pinksteren super temperaturen werden verwacht.

Eenmaal in Den Bommel aangekomen en verwelkomd door Arjan en Marja, brak de hemel open.

Dennis was ondertussen de kap naar beneden aan het doen en Marja en Arjan hadden gevraagd of wij een stukje wilden schrijven en we kregen ook de vraag of wij een "volger” wilde hebben. Piet  was alleen en kon niet rijden en tegelijk zijn navigatie doen. Dus wij vonden dat natuurlijk geen probleem. Lekker druk toch? Een stukje schrijven, navigeren, foto’s maken, oké een vrouw kan meerdere dingen tegelijk.

We begonnen de rit ,met Piet als "klever”  om 11.10 uur.

We gaan richting het centrum van Den Bommel, naar de heer Ollie B. Bommel en daar ging het al mis. Met een heleboel rondjes om de kerk en 2 keer de Heer Bommel te zien. Uiteindelijk hadden we door wat wij verkeerd deden (en we waren gelukkig niet de enige J) en vervolgden we onze rit richting Stad aan ‘t Haringvliet dan vervolgens richting Middelharnis langs vele kleine jachthaventjes over smalle dijkjes en onder de dijk langs velden met wilde klaprozen.

In het plaatsje Goedereede was een leuk Hotel-Café,  de Gouden Leeuw met een gezellig terrasje, vlakbij een klein sluisje. Daar stopten vele MX-5 rijders om wat te drinken en/of te eten. Je kon parkeren voor of naast het water.

Ik hou er helemaal niet van om bij het water te parkeren dus Dennis heeft de auto een eind van het water geparkeerd en Piet stopte natuurlijk ook. Een uurtje gezeten in de zon en toen zijn we weer verder gegaan. In de spiegels kijkend bleek dat we behalve Piet een 2e MX-5 op onze staart hadden zitten en die bleek ons ook uiteindelijk de rest van de rit te volgen. Ik ben de namen vergeten (sorry), maar ook voor hun was het dacht ik één van hun 1e ritjes.

Na de Dorpsweg waren we weer even de weg kwijt en moesten we even met elkaar overleggen. Uiteindelijk kwamen we weer op de goede weg. We hebben wel even gesmokkeld om de straat te vinden.

Langs het Grevelingenmeer en aan de andere kant de Noordzee was het zeer druk met Duitse toeristen met hun Campers en Caravans. Heerlijk in de zon een rondje paraderen langs de haven van Ouddorp. Klein maar zeer pittoresk.

Over vele smalle weggetjes waar de MX-5 precies op past, ook nog een vriendelijke Duitser tegengekomen met een camper die gelukkig bleef wachten tot wij voorbij waren, want het was zoals gezegd soms zeer smal om te kunnen passeren.

Door het plaatsje Herkingen naar het eindpunt in Den Bommel naar cafe De Hoeze Moos.

Lekker nog een drankje en een schaal hapjes buitgemaakt met onze tafel en fijn nagepraat met onze "volgers”.

Het was een mooie rit en het weer zat ook geweldig mee.

Bedankt Arjan en Marja voor deze mooie rit.
Reageer hier op het evenement:

 
Button