2008
27
apr
Sauerland 2008
- | | x
Van onze Duitsland correspondent

Nederlandse invasie op Duits grondgebied; 28 april zijn een tweetal verkennende voertuigen gesignaleerd in de omgeving van Willingen. Deze voertuigen, Mazda MX5-en, waren te herkennen aan een neergelaten softtop en voerden beiden een sticker van een club die enige dagen later, in grote getale, de omgeving van dit dorp onveilig maakten.

Van een van deze verkenners is een signalement beschikbaar, evenals een alias waaronder deze persoon opereert:
Bagger-Adje is een mannelijke persoon van ca. 50 jaren oud en heeft een normaal postuur, een snor en rijdt in een zwarte Mazda MX5 type NC en is veler malen gesignaleerd in de buurt van de Imbiss tussen Olpe en Wintersberg. Hij werd vergezeld door een vrouw van middelbare leeftijd met een slank postuur.

Over het tweede voertuig is behalve het type NB FL en de kleur zilver, weinig bekend.

Het eerste voertuig is maandagmiddag met een rondtrekkende beweging vanuit de Harz naar de omgeving van Willingen getrokken, waar een rendez-vous plaatsvond met het tweede voertuig. In de Harz heeft het eerste voertuig een klaarblijkelijk zakelijke deal gesloten met een hotel. Vervolgens heeft Bagger-Adje met partner intrek genomen in de bruidssuite van dit hotel. Gedacht wordt hier aan een ernstige vorm van omkoping. Tijdens dit bezoek aan de Harz is dit gezelschap meerdere malen aangetroffen met apparatuur en kaarten om de omgeving in kaart te brengen. Een getuige heeft dit kunnen bevestigen en kon ook de naam van deze operatie doorgeven: Harz 2009.

De dinsdag en woensdag zijn de inzittenden van beide voertuigen herhaaldelijk gelokaliseerd in de bar van het Gasthof Henkenhof in Usseln, alsmede op terrassen in Willingen en omgeving. Dat deze voertuigen enkel als voorhoede dienstdeden bleek de woensdagavond, toen nog een 9-tal MX5-en hun intrede namen in het hoofdkwartier Henkenhof. Opvallende details hierin waren; een rokende Engels/Nederlands sprekende dame die de ingang van het hotel bewaakte. Deze dame heeft naast de vingerafdrukken, ook een gezichtsafdruk op de glazen voordeur achtergelaten.

Een tweede opvallend detail was de "puntlichkeit” waarmee alles werd georganiseerd. Tijdens het nuttigen van het diner bij Gasthof Henkenhof volgde een melding van een MX5 die onverhoopt in Nederland achter moest blijven. Binnen een paar uur was een nieuwe combinatie opgeroepen en vertrokken met als bestemming Usseln.

Donderdagmiddag, centrale plein te Usseln: er zijn een aantal MX5-ers gesignaleerd bij de diverse Hemelvaart festiviteiten waarbij vooral het opzetten van de Hemelvaartsboom de aandacht trok. Gedurende dit uren… en uren…durende opzetten, probeerden deze MX5-ers zich zo onopvallend mogelijk te gedragen. Het bier vloeide dan ook rijkelijk en ook de braadworsten waren voor de MX5-ers niet aan te slepen.Ondertussen vulde de parkeergelegenheid van Gasthof Henkenhof zich met MX5-en en werd zelfs de weide achter het hotel gevuld met Mazda’s. Dit laatste werd onder leiding van de vrouwelijke partner van Adje met een zodanige finesse uitgevoerd, waardoor gedacht wordt aan een politie-achtige opleiding of achtergrond.

‘s Avonds werd door het complete gezelschap een maaltijd genuttigd, waarbij ook de eigenaars van het hotel op het verkeerde been waren gezet. Men was weliswaar goed gebrieft over de grote eetlust van de MX5-ers maar dat deze niet zo groot was als de vele Duitse bezoekers kwam als een complete verrassing. Resultaat: 200 schnitzels te veel!!!!!!

Markus (Eigenaar Gasthof Henkenhof te Usseln: "Ich habe es nicht gewust”)

Tijdens het diner werd tevens gesproken over de te volgen routes, werd het aanvalsplan bekendgemaakt en de noodrantsoenen met locale Duitse etenswaren uitgedeeld. Het bleef die avond en de dagen erna tot in de late uurtjes nog lang onrustig in zowel de eetzaal als de bar.

Het hotelpersoneel was hier niet op ingesteld, met als gevolg een chronisch slaaptekort vanaf het moment van intrede van de MX5-ers in het hotel, aangezien zij pas om 01.00 uur de ontbijttafel voor de volgende morgen in gereedheid konden brengen.

Vrijdagochtend werd de rust in Usseln ruw verstoord door de eerste MX5-ers die al om 07.30 uur aan het ontbijt zaten om vervolgens te beginnen aan een veldtocht van 240 km. Deze tocht leidde een colonne van MX5-en via diverse kastelen, uitkijkpunten en natuurlijk Hercules (Kassel) terug naar Usseln.

Restaurants die niet berekend zijn op een grote hoeveelheid bezoekers, worden dan ook compleet overspoeld; oude bratwurst wordt voor de 4e keer die week opgewarmd en geserveerd.

Ton (MX5-er en bratwurst eter): "die wurst war nicht gut und jetzt bin ich ein bisschen misselijk”

Ondanks het soms erg slechte weer viel een tweetal "stevig” doorrijdende MX5-ers op door het halsstarrig open houden van de kap waarbij zelfs in T-shirt werd gereden, ondanks de redelijk lage temperatuur. Vanuit betrouwbare bron is echter vernomen dat deze twee rijders tijdens het rijden (ca. 25 km/h) de kap hebben gesloten….

Het diner werd evenals de voorgaande avond gezamenlijk genuttigd door het gezelschap waarbij wederom minder werd genuttigd dan verwacht.

Na een langdurig bezoek aan de bar werd ook deze avond erg laat afgesloten.

Zaterdagochtend 07.00 uur, Autowasstraat te Usseln; een 5-tal MX5-ers zijn in alle vroegte, alvorens te ontbijten, de auto aan het wassen… .

Fritz (Medewerker Benzinepomp / Wasstraat): "Sie sind verruckt!!!”

Zaterdagochtend 08.00 uur: meerdere MX5-ers drogen de condens van de softtops en vertrekken met een flauw zonnetje richting de kabelbaan van Willingen om vervolgens uit te komen in Wintersberg. Deze route voerde langs druipsteengrotten en een oude mijn, waar na jaren geen toerist te hebben gezien, een paar MX5-ers zijn afgedaald.

Ursula (parttime medewerker Mijn): "Was machen die MX-funfers in die mine, es is kalt und nass und nichts zu sehen…?”

Zaterdagmiddag 14.00 uur Wintersberg; MX5-ers zijn neergestreken op de zonovergoten terrassen van dit wintersportplaatsje waar een Nederlandse drumband met heel veel bombarie, goede muziek en een hele slechte choreografie veel sfeer brengt.

Zaterdagavond 19.30 uur terug bij Gasthof Henkenhof; traditioneel wordt de organisatie van deze invasie toegesproken en bedankt. Deze dankwoorden werden vergezeld door een aantal locaal gescoorde lekkernijen waaronder …. juist …. worst.

Een zeer geslaagde invasie werd dan ook afgesloten met een overwinningsborrel waarbij de doppinda’s zeker niet mochten ontbreken.

Zondagochtend 09.00 uur de twee verkennende voertuigen van eerder die week nemen afscheid van elkaar. De laatste rit brengt de stoet van MX5-ers een gedeelte huiswaarts. Voor het eerst deze week breekt de hemel compleet open, waarbij ook de temperatuur rap oploopt. Terrassen worden voor de laatste keer opgezocht en passerende MX5-ers worden uitgezwaaid.

De Duitse invasie wordt na een paar dagen afgeblazen… het Sauerlandse weer laat zich met temperaturen van ruim 22 graden en enkel zon van de beste kant zien, als de Nederlandse grens weer in zicht is.

Vanaf dat moment ontbreekt ieder spoor van Bagger-Adje.

Tim & Ingrid (MX5ers): "Ad en Yvonne: danke, es war spitze!!!!”

Reageer hier op het evenement:

 
Button