2010
1
sep
Schotlandreis 2010
- | | x

Schotlandreis, 1 tot 8 september 2010

1 September, vertrek IJmuiden
Al jaren hadden we het erover om een keer naar Schotland te gaan, maar het beeld van een verregende vakantie met de kinderen hield ons tegen en deed ons steeds weer richting het Zuiden nemen. Toen Conny en Paul ons tijdens de rit in de Harz van 2009 vertelden dat ze van plan waren om samen met Jane en Kees een rit in Schotland te organiseren, waren we meteen enthousiast.
Als het weer maar mee zou werken…
Op 1 september stonden we dan ook in de rij om in te schepen in de Princess of Norway, samen met 53 andere equipes. We troffen veel oude bekenden, maar ook veel voor ons nieuwe gezichten. Tot de "oude bekenden” behoren Ad en Yvonne. Ad had meteen een mooi verhaal dat hij z’n vertrouwde zwarte NC aan een crashtest had onderworpen. Hij was wel even vergeten dat ze daarvoor meestal een pop gebruiken en niet zelf achter het stuur gaan zitten. Het was goed afgelopen en de NC had bewezen over stevige deuren te beschikken. Een geruststellende gedachte met al dat links rijden voor de boeg.
Eenmaal aan boord werden we verwelkomd door Paul en Conny en kregen we het routeboek overhandigd. Paul had ook nog een raadseltje voor ons: de afstand IJmuiden-Newcastle. De  equipes met de antwoorden die er het dichtst bij zaten, werden beloond met het schrijven van een verslag voor ons clubblad en de site…U bent gewaarschuwd!
De overtocht naar Newcastle verliep zonder noemenswaardige deining en iedereen kon volop genieten van het gezamenlijke diner. Had Conny de armbandjes met mysterieuze werking tegen zeeziekte voor niets aangeschaft, of zouden ze nog van pas komen?

2 September, Newcastle-Killin
Het was een prachtig gezicht en vooral geluid op de kade in de haven van Newcastle, een horde topless MX5-jes van waaruit luide doedelzakmuziek klonk als aankondiging (of waarschuwing?) voor de Schotten dat we eraan kwamen. De muziek kwam van een cd-tje dat Conny en Paul hadden gemaakt om ons helemaal in de Schotse cultuur in te leven. De omstanders vonden het geloof ik ook erg cultureel. En er zou die dag nog veel meer cultuur volgen.
De rit naar ons eerste hotel in Killin was prachtig. We hadden heerlijk weer en de route langs de kust van Northhumberland was prachtig. Onderweg Bamburgh Castle bezocht en "Holy Island”, een eiland dat via de weg bereikbaar