2013
29
sep
Seizoenafsluiter 2013
- | Ariëlle van Wensen | x

Wat is het toch heerlijk wakker worden op de ochtend van een MX5-clubrit en de zon schijnt. Iedereen die dit leest kent dat blije gevoel... YES...we kunnen open rijden! De wind door je haren, het ultieme cabrio gevoel. En zo was het ook afgelopen zondag.

We sliepen in een leuke B&B boerderij vlakbij het startpunt met nog twee deelnemers. Ik zei s' morgens tegen de eigenaresse, die ook wel gezien had dat wij allemaal een MX-5 reden, dat we een mooie rit gingen rijden door Twente en dat ik verwachte dat er wel minimaal 40 MX-5 jes mee zouden doen....nou ...dat was ff anders. Aangekomen bij de start locatie stonden er wel wat meer. Wel 100 stuks hoorde ik toen van Wim en Arjeh, die deze rit voor ons georganiseerd hadden. (Bedankt mannen! Top!)

Het leuke van zoveel deelnemers is, dat het een feest was van herkenning en begroetingen. Na een kop koffie, een krentenboterham en een rondgang door het museum (leuk) zijn we van start gegaan. Ik mocht navigeren voor twee mannen, want ons jongste clublid (21 jaar )Mitchel had geen bijrijder en reed met ons op. We reden over mooie weggetjes, ook stukken onverhard met gaten in de weg (ging gelukkig goed...mijn nieuwe gele 10 jaar oude MX-5 is verlaagd) door het hart van Twente. Prachtig natuurschoon en langs Duits grensgebied. Het routeboek klopte als een bus, mede door het narijden & controleren door Gerry, hoorde ik later van Wim en dat is toch wel erg prettig.

Het stadje Ootmarsum was onze eerste stop. Wat een gezelligheid daar op zondag, galeries en winkeltjes zijn gewoon open en vele terrasjes in de zon voor koffie of lunch. En dan onze clubleden die daar toch met 200 man de boel opvrolijkt in de smalle steegjes en schilderachtige pleintjes. Verder zijn we gestopt bij de Oriëntatietafel met een mooi uitzicht over Oldenzaal, Hengelo en Nordhorn. De volgende stop was de molen van Bels die we bekeken hebben. Natuurlijk zijn we ook gaan kijken bij de Kroezeboom, een mooie zomereik, die waarschijnlijk tussen de 400 en 500 jaar oud is. Die wijsheid heb ik niet van mezelf, maar Wim en Arjeh hadden weer een prachtig routeboek gemaakt met al dit soort wetenswaardigheden. Het enige wat ik daar wilde, is een mooie foto met een aantal MX-5 jes en de boom en dat is gelukt!

Bijna bij het eindpunt hebben we het schuivenhuisje bekeken, we waren daar als één van de laatste en ik denk dat de hand rechts van de inkijk overbelast was geraakt door het vele aanraken, want het filmpje deed het niet meer. Niet getreurd, want even later schoven we aan, aan een heerlijk buffet. Gelukkig was er weer genoeg voor iedereen en was het weer erg gezellig om onze belevenissen van de dag door te spreken.

En dan bij het afscheid, hoor je dingen als...fijne jaarwisseling...hihi...ja het is de laatste rit van het seizoen, we gaan elkaar even niet zien. Maar er werden alweer volop plannen gemaakt voor de ritten in 2014. Ga jij ook weer mee?

Wij wel! Gezellig!Reageer hier op het evenement:

 
Button