2014
12
okt
Seizoenafsluiter 2014
- | Joke &Rene Janssen | x

Om 8.45 uur vertrekken wij uit het zonnige Noord-Brabant naar Laren Gelderland, waar we alweer de seizoenafsluiter hebben. Hoe verder we rijden, hoe mistiger het wordt. Bij aankomst in Laren bij Hotel-Café Witkamp is het al gezellig druk en zijn wij de "gelukkigen”om het ritverslag te schrijven.

Na de koffie met lekkers en de over en weer begroetingen vertrekken we. Even puzzelen voor de deur welke richting we moeten volgen, maar het komt allemaal goed en via een prachtige bosweg gaan we via Epse naar Deventer. Heel erg jammer is dat we door de mist maar weinig van het dijklandschap rondom de IJssel zien. De zon doet ondertussen haar best om door te komen. Verder gaat de rit via Terwolde, Welsum, Teuge, Wilp-Achterhoek, Klarenbeek naar Zutphen. Vanwege de "Nationale Bokbierdag Zutphen” is het erg druk en besluiten we om door te rijden. Net voor de laatste rotonde aan de doorgaande weg is er een parkeerplaats vrij waar we snel gebruik van maken. In het centrum van Zutphen is het intussen aardig druk geworden en dat allemaal bij een doorbrekend zonnetje. De vele terrassen lokken en een keuze is snel gemaakt gezien de weinig beschikbare stoelen. Samen met andere clubgenoten genieten we van een Bokbiertje en helaas voor de chauffeur een koffie.

Ons routeboek roept en we besluiten de start van de optocht bestaande uit loopgroepen en door paarden of bokken getrokken bierkarren niet af te wachten. We zijn de enigen die tegen de stroom bezoekers Zutphen uit lopen richting geparkeerde MX-5.

 

We rijden verder via prachtige inmiddels heldere bosweggetjes bedekt met vallend blad, wat een mooi herfstgezicht. Na een korte pauze op een landweggetje met diverse MX-5jes gaan we verder richting eindpunt. De Staringkoepel laten we "rechts” in de verte liggen voor een volgende keer vanwege het ontbreken van geschikte wandelschoenen.

Terug bij het startpunt Witkamp genieten we nog even van het zonnetje op het terras. Gerrie nodigt ons uit om naar binnen te gaan richting buffet. Het buffet bestaande uit diverse koude en warme gerechten ziet er niet alleen prachtig uit maar laat zich ook lekker smaken. Afgesloten met een dessertbuffet onder een spetterende sterrenregen geopend en door velen meerdere malen bezocht.

Gerrie en Rob bedankt voor een super afsluiting van ritseizoen 2014. De rit was prima georganiseerd, met een heel duidelijk en compleet routeboek waar ook een aanvullende beschrijving van diverse bezienswaardigheden niet ontbrak. Ook het mooie weer en de prachtige route van bijna 120km was een cadeautje zeker gezien de regen die ons tijdens de rit naar huis vergezelde.

Tekst en foto’s: Joke & Rene JanssenReageer hier op het evenement:

 
Button