2012
24
apr
Seizoenopener 2012
- | Ria en Chris Govers | x

Het MX-5 seizoen is vandaag weer geopend. Echt waar ! En hoe !

Alle equipes gingen opgetogen naar Renswoude om weer allemaal bekende en onbekende gezichten te zien. Wel bijna 100 MX-5jes stonden al gereed evenals de lekkere koffie en de lekkere taartjes. Eindelijk was het dan zover. Binnen werden wij enthousiast ontvangen door de organisatoren en voorzien van een routeboek en een leuk presentje, waarmee we de zaak echt konden openen. Je kon merken dat men elkaar al een tijdje niet gezien had want er werd volop gekletst. Hierna werd het weer tijd om de kapjes open te doen. (Ja, u leest het goed!) De weersverwachtingen waren zeer slecht, maar de weergoden waren ons goed gezind en wij hebben slechts 2x de kapjes dicht en open moeten doen.
 

Vandaag gingen wij van start door het boerenbuitengebied vanuit Renswoude. Langs de weiden en de boerderijen waar de bloesem nog aanwezig was en reden richting Ede en Rhenen, waar wel hele bijzonder mooie optrekjes stonden. 1 Klein optrekje stond nog te koop. Wij hebben nog even aangebeld. Maar helaas, het was al verkocht. Gelukkig hebben wij de MX-5 nog en dat was een goeie troost en vervolgden onze weg door het prachtige landschap. Op een gegeven moment stond er aan de linkerkant van de weg een man met 2 honden. Hij hield deze honden goed vast, zodat wij goed konden passeren. Vermoedelijk wilde hij ze vast houden tot er enkele MX-5jes voorbij waren. In onze spiegel konden wij echter een hele sliert met MX-5jes zien aankomen en nog veel verder zagen wij nog veel meer MX-5jes aankomen. Vermoedelijk staat die man er nu nog. Niet veel verder op de dijk kwamen wij de eerste ooievaars (op het nest) tegen en reden verder naar de pont. Dit bleek een gierpont te zijn. Deze pont is via een lange kabel, bovenstrooms verankerd aan enkele schuitjes. Daar vormde zich als snel een lange wachtrij. Omdat wij bijna vooraan stonden weten wij niet hoelang de rij is geworden. Wij waren snel aan de overkant.

Amerongen was het eerste mooie dorp. Het kasteel kon je niet missen en was dan ook een bezoekje waard evenals het dorp. Langs de Lekdijk met de mooie vergezichten en de Hollandse luchten waser heel wat te zien. Vooral veel dieren die aan het scharrelen waren zoals scharrelkippen, scharrelkoeien, scharrelgeiten en scharrelschapen en scharrellende vogelaars die de weidevogels bekeken.
 

De volgende plaats die wij een bezoek brachten was Wijk bij Duurstede. Een heel gezellige plaats waar de Brocante markt werd gehouden. Hier werd het mooie weer voor de 1x keer verstoord met een zware bui. Maar de lucht werd spoedig al weer lichter. Na het versterken van de inwendige mens hebben wij onze wandeling door dit mooie dorp voortgezet en aansluitend gingen wij weer en route waar wij op verschillende kastelen tegen kwamen en in de aansluitende boerenbuurten ook de landelijke luchtjes. Deze route leidde als snel weer naar Renswoude waar een aantal deelnemers al gearriveerd waren. De auto's werden weer bewonderd en er werd nog meer bijgekletst. Het buffet was top en het gezelschap goed. Hulde aan de organisatoren. Voor wat betreft de route......deze was tip top. Dank je wel Yvonne en Walter!

Op naar het volgende evenement.Reageer hier op het evenement:

 
Button