2013
26
apr
Seizoenopener 2013
- | Desiree Kuyck | x

Er waren, na de jaarvergadering zoveel aanmeldingen dat de organisatie op 4 maart had besloten dat het zo wel genoeg was met 110 equipes.

Op 21 april was het dan zover de rit naar Renswoude starten voor ons in Rotterdam met een licht zonnetje en zoals het een echt MX bestuurder betaamd, het dakje open. Maar eenmaal in de buurt van Utrecht werd het toch wel erg koud maar stoppen deden we niet.

Bij aankomst wachten ons lekker koffie met een tafel vol met lekkers, voor ieder wat wils. Je komt dan ook weer veel bekende tegen van allerlei ritten en heb je het druk met kussen, gedag zeggen en even bijkletsen. Het bleek dat er 4 equipes zonder bericht niet gekomen waren wat heel jammer was gezien de stop en nog aanmeldingen in de wacht, maar ja het is dan te laat om tot actie over te gaan.

Er werd ons aangeraden om voor 12.00 uur van start te gaan met het routeboek. De rit was deze keer uitgezet door Walter en Yvonne Somers. Er werd weer een leuk hebbedingetje bij geleverd wat ook handig kan zijn met ritten, namelijk een klembord met ons logo erop.

De wegen die gevonden zijn waren echt herkenbaar als MX5 weggetjes en soms voer die door dorpen die al aardig versiert waren voor de troonswisseling en ander zo stil (waar ons ook gevraagd was rustig aan te doen) vanwege de zondagsrust. Onderweg waren er verschillende punten aangegeven waar je kon stoppen waar ook menigeen gebruik van gemaakt heeft. Om 16.00 uur waren wij weer terug op plaats van vertrek en konden op de muntjes, die we gekregen hadden, iets te drinken bestellen. Om 17.00 uur ging het buffet open waar werkelijk voor een ieder iets te vinden was, het was overheerlijk. Om 18.00 uur was er ook nog een ijsbuffet en koffie voor de liefhebben.

Voldaan van zon, een mooie rit en lekker eten zijn we uiteindelijk om 19.00 uur weer in de MX5 gestapt om richting huis te gaan.

Bedankt voor deze mooie dag.


foto: Yvonne en Walter Somers


Reageer hier op het evenement:

 
Button