2015
12
apr
Seizoenopener 2015
- | Oscar Hoogendoorn | x
Na ons voorproefje van de ALV op 1 maart, welke ook zonnig maar koud begon, konden we eindelijk weer onze geliefde cabrio de vrije teugels geven op de Seizoen Opener op 12 april j.l.

Geleidelijk kwamen de MX-5’en het parkeerterrein oprijden van Gasterij de Seterse Hoeve in Oosterhout. Een prachtlocatie, waar de organisatie een hele mooie keuze heeft gedaan om hier het seizoen te openen en een heerlijke bak koffie te drinken, samen met een heerlijk gebakje. Dit is wat wij hebben kunnen constateren, want van de 95 teams zijn er 30 gestart in het noord-oostelijk gelegen Zenderen daar er ditmaal twee startlocaties werden gebruikt om leden een kortere aanrij route te geven. Een logische keuze als de eindlocatie in het midden van het land is gelegen.

Ondanks de stralend en strakblauwe lucht was het windje toch wel fris. Maar in de MX-5 had je daar tijdens de rit totaal geen last van. Al snel werd het mooie Brabantse land afgewisseld door de dijken in het land van Maas & Waal waar de drukte ondanks het mooie weer erg meeviel. De bekende wielrenteams die hier heel vaak oefenen bleef ook beperkt tot hooguit tweemaal dat we ze tegenkwamen. Onderweg reden we langs bekende plaatsen zoals het Vestingstadje Heusden en Hoenzadriel …. ( ??? ) Ach ja, zo kom je op elke rit wel plaatsen tegen waar je nooit van hebt gehoord
 
 
  
Een klein detail van de rit is dat we geen gebruik maakten van het bolletje-pijltje systeem maar van afkortingen gevolgd door een beschrijving van de straat/weg namen ofwel markeringspunten zoals bijvoorbeeld een stoplicht. Dus - RA Maasdijk ri. Lith - betekent dat je rechtsaf gaat richting Lith. Heel simpel en voor iedereen te ‘volgen’ …….
 
Na de 136 kilometer van onze zuidelijke startlocatie arriveerden alle 95 teams in Renswoude bij het restaurant de Hof waar de leden weer kennis konden maken met de nieuwe en oude leden voordat we rond 17.00 uur konden beginnen aan het voortreffelijke koud & warm buffet.
 
Wederom hebben wij weer van deze seizoenopener genoten en geven dan ook een pluim aan de organisatie hiervan. We kijken nu al weer uit naar de volgende rit. 

                                                                                         
 


Reageer hier op het evenement:

 
Button