2016
9
okt
Seizoensafsluiter 2016
- | Cees Poldervaart en Twan van den Akker | x

Het is een prachtige, maar koude (+1° C), zondagochtend als we al vroeg vanuit Eindhoven vertrekken. Op weg naar Soest, via de A2 en A27 en met open kap. De seizoensafsluiter van de Mazda MX-5 Club. We hebben er zin in! Bij aankomst in Soest viel ons op dat, ondanks het lekkere zonnetje, toch de meesten met gesloten kap aankwamen. Een lichte ‘tegenvaller’ ;-).

De ontvangst bij Fletcher Hotel-Restaurant ‘Het Witte Huis’ in Soest was hartelijk en de koffie met cake was prima. Wat mooi om zo’n een grote groep enthousiaste MX5-clubleden te zien. Volgens mij wel meer dan 120 equipes die aan de rit mee willen doen. Leuk om, (voor mij de eerste keer als bijrijder), mee te maken dat het voor velen een weerzien van bekenden was.

Iedereen was goedgemutst en had zin in een mooie rit. Bij het openslaan van het routeboek, met het bolletje-pijltje systeem, bleek al snel dat de organisatoren veel tijd en zorg hebben besteed aan het verzorgen ervan. Een heldere uitleg van het systeem, voor mij was dit de eerste keer. Ook waren de bezienswaardigheden onderweg ruim beschreven. Iets waar wij wat minder gebruik van zouden maken, ons ging het echt om de mooie rit, maar voor de liefhebbers zeker de moeite waard.

Voor de grote meute zou gaan vertrekken, maar zeker niet als eersten, zijn wij rond halfelf op pad gegaan. De rit leidde ons langs weidse vergezichten, pittoreske dorpjes en door lommerrijke bossen. Wat hebben wij toch een mooi, afwisselingrijk landschap. Iets wat toch snel wordt vergeten. Het moet dan ook voor de organisatoren een plezier zijn geweest om deze rit voor ons uit te werken.

Bij Baarn, onze magen begonnen al behoorlijk te knorren, kwamen we langs Hotel-Restaurant ‘De Zwarte Boer’. Een prima moment voor ons om onze ‘oude dame’ (een NA) even wat rust te gunnen en onze inwendige mens te trakteren op een lunch. Wat een geluk dat het weer zo mooi was (en de terrasverwarming aan stond) dat we buiten op het terras konden zitten. Na ons volgden er nog velen om zich hier te laten verwennen. Onder het genot van een heerlijk broodje zagen wij anderen aan ons voorbij trekken die elders een pleisterplaats vonden. Leuk om van een afstand deze stoet te aanschouwen.

Na de lunch verder gereden richting eindpunt Laren (Gld). Onderweg hebben wij genoten van de omgeving en uiteraard mooie foto’s en filmpjes kunnen maken. Bij Kasteel Cannenburch te Vaassen hebben wij een mooie ‘selfie’ gemaakt, met het kasteel o