2010
18
apr
Seizoensopener 2010
- | | x

Eindelijk na een veel te lange winter is er dan de SEIZOENOPENER. Wat hebben we met zijn alle toch lang moeten wachten om onze schaatsen weer in, en onze MX-5en weer uit het vet te halen. Velen zijn weer bezig geweest de auto in topconditie te krijgen voor het aankomende seizoen, zo zagen wij bij aankomst in een zonovergoten Loosbroek. Na een kopje koffie en "echt wel” lekkere vlaai (we zitten niet in Limburg) gaan we op pad om Brabant nog wat verder op te warmen met onze passie voor, en de uitstoot van onze mooie bolides.

Er zijn twee routes één links en één rechts om. Door het routeboek te ruilen om met onze vrienden mee te kunnen rijden hadden we meteen het ‘bonus boek’  te pakken, waardoor we dit stukje mochten schrijven. Het was overigens weer een routeboek wat op de centimeter klopte. Het leidde ons door de mooiste stukjes van het Brabantse landschap waar hier en daar de fruitbomen in bloei stonden en de lammetjes door de wei dartelden.  Onze eerste stop was op de Petrus hoeve waar van alles te smullen, smikkelen,  drinken en    natuurlijk te koop was, wat de uitbater deed denken dat de crisis kerende was (de man had een lach van oor tot oor). Het was gelukkig niet zo’n heel lange rit, dus  konden we vaak stoppen om op de terrassen alle ups en downs van afgelopen winter met elkaar te delen, zodat iedereen weer opgeklaard de motoren konden starten, om de route te vervolgen. Jinba Ittai

De tweede in het routeboek geplande stop was bij de unieke Kilsdonkse molen waar we hun molenkoek kregen aangeboden. Leuk en natuurlijk vooral ook lekker dat soort streek specialiteiten. Deze bevat genoeg energie om het stof van Ad zijn sluipwegen (geen regen, geen bagger) en het vulkaanstof uit IJsland weer van onze auto’s te wassen en te poetsen. Zoals je ziet was alles Yin en Yang deze dag. Tja, en dan is de tocht weer bijna op zijn eind, en na nog een uurtje in de zon op een gezellige buiten locatie komen we weer aan bij zaal kerkzicht waar een prima buffet met een lekker ijsje toe ons weer doet verlangen naar de volgen de rit.

Bedankt voor deze heerlijke dag, Frida en Paul.

[%ATTACH_LIN