2016
10
apr
Seizoensopener 2016 Laren-Renswoude
- | Wim en Cissy Goddyn | x

Zodra op de website een aankondiging is geplaatst voor inschrijving van de Seizoenopener, gaat het hart van de echte MX-5-rijder op ‘overdrive’ kloppen en begint het bloed sneller te stromen. Niet verwonderlijk dat het maximum aantal van 100 equipes binnen de kortste kerenwas volgeboekt. Er kan gekozen worden uit twee startplaatsen en wij hebben ervoor gekozen om bij restaurant Witkamp in Laren te starten. Bij binnenkomst worden we hartelijk begroet door Rob en Gerry, die ons het routeboekje overhandigen. Zij vragen ons ook om een verslag te maken voor de website van de club. Natuurlijk willen we daar graag aan voldoen.

Weerzien
Het is ‘ouderwets’ gezellig om vele vrienden en kennissen na een ‘winterslaap’ weer te kunnen begroeten. De laatste nieuwtjes worden uitgewisseld, niet alleen op persoonlijke vlak, maar ook het wel en wee van de ‘pretauto’s worden uitgebreid besproken. Afspraken voor een volgende tour worden er onmiddellijk gemaakt.

Concullega
Schuin tegenover restaurant Witkamp blijkt een voorjaarsrit te starten van de Volvo Klassieker Vereniging uit Den Dungen. Voordat we aan ons eigen rit beginnen, nemen velen van ons de moeite om even de vele fraaie Volvo’s te bewonderen en hun eigenaars een mooie rit toe te wensen.

Geen bolletje-pijltje-route
De omschrijving van de route gebeurt niet via de gebruikelijke ‘bolletje-pijlje’-methode, maar door middel van in tekst uitgeschreven route met vermelding van straatnamen. Tijdens het rijden valt onmiddellijk op, dat de omschrijvingen overduidelijk worden vermeld. Door omschrijving als: ‘Let op: in onoverzichtelijke bocht links de dijk op! Blijf op Lijkweg, wordt Loodijk. Huissen word je als het ware bijna letterlijk bij de hand meegevoerd. Verkeerd rijden is gewoonweg onmogelijk!

Relax
Vanwege de zeer duidelijke omschrijving kunnen we heel relax rijden en van de mooie omgeving genieten. Terwijl wij de fraaie langharige schapen in het weiland bewonderen, bewonderen zij op hun beurt de kleurrijke stoet MX-5-jes die langs komen rijden.

Kasteel Hackfort
Bij Vorden stoppen we om een kijkje te nemen bij het fraaie kasteel Hackfort. Dit kasteel is een rijksmonument en stamt al uit het jaar 1392. Tijdens de Tachtigjarige Oorlog we