2007
3
mei
Sleeping under canvas 2007
- | | x


Omdat we zelf zo hadden genoten van het kampeerweekend in Luxemburg, inmiddels al weer meer dan 1,5 jaar geleden, besloten we dit jaar weeriets dergelijks te laten plaats vinden. We vonden in Ad en Yvonne al snel een paar enthousiaste mede-organisatoren.

Na wat brainstormen, hadden we de globale inhoud van het weekend uitgedacht. Als basis voor het weekend vonden we camping De Meerdonk in Heeswijk-Dinther. De nog redelijk nieuwe eigenaren zagen wel wat in de plannenen verleenden enthousiast hun medewerking. Nu moesten we de routes nog uit gaan zetten, wat natuurlijk niet onbelangrijk is voor een dergelijk weekend.


Ad en Yvonne namen de rit van zondag voor hun rekening en Daphne en ik hebben de weggetjes voor zaterdag uitgezocht. Ik moet zeggen, dat viel nog niet mee. We hadden vorige keer in Luxemburg alle benodigde weggetjes al lang van te voren opgezocht en moesten deze alleen nog met elkaar verbinden. Voor deze rit hadden we hier zo dicht bij huis wat meer moeite, maar uiteindelijk kreeg de rit dan toch nog vorm.

Ondertussen was het wachten op de aanmeldingen. Het is toch altijd weer spannend om te kijken wie er zo ver te krijgen is, om een kampeeruitrusting te proppen in het gigantische en praktische ruimtewonder die MX-5 heet. De mensen die met de MX-5 al eens een kampeervakantie achter de rug hebben, weten dat de uitdaging best groot is, maar dat het zeker te doen is en dat je er een heel plezierige en avontuurlijke vakantie voor terug krijgt met vooral ook veel stuurplezier en veel bekijks van medekampeerders.


Uiteindelijk wisten we 15 MX-5jes bij elkaar te krijgen, inclusief die van ons zelf.

Op 4 mei druppelden de deelnemers een voor een op de camping binnen. Wat is het toch een heerlijk gezicht,als je je eigen tent al hebt staan en dan overal om je heen de stokken en stukken doek door de lucht ziet gaan! En ja, zelfs een enkele gebruiksaanwijzing voor het opbouwen van de tent ontbrak niet!


’s Avonds was er door de campingeigenaren gezorgd voor een heerlijk macaroni- en nasibuffet. De uitleg van en de begeleiding bij het eten ging gepaard met de nodige grappen. De eigenaren hadden een ware komiek in dienst. Iedereen genoot van het goede eten en het was een mooi moment om elkaar nog wat verder te leren kennen. Om 8 uur is er ook nog even een moment ingelast om de gevallenen van de Tweede Wereldoorlog te herdenken. Na het eten was er de gelegenheid om nog even wat na te praten, onder het genot van een drankje. En één voor één dropen de deelnemers af richting de tent.


Zaterdag was er eerst een ontbijtbuffet met diverse soorten broodjes, beleg, drinken en eieren. De rit van deze dag begon met het gezamenlijk van de camping afrijden. En wat is dat toch altijd weer een heerlijk gezicht zo´n colonne van die erg mooie MX-5jes. We trokken met zijn allen dan ook genoeg bekijks. Tijdens de rit zelf waaierde de groep wat meer uit elkaar, maar onderweg op terrasjes kwam ieder elkaar toch weer tegen. Na ruim 180 km Brabants landschap verzamelden we bij Restaurant Aquarest, waar vandaan we na een drankje, weer gezamenlijk de camping opreden naar het veldje dat naast de tentjes gereserveerd was als parkeerplaats voor ons.


Het eten´s avonds vond plaats in het restaurant vlak achter de camping, waar we gezamenlijk te voet naar toe zijn gelopen. Ook hier was een heerlijk buffet voor ons klaargezet. Ook deze heerlijke dag werd afgesloten met een gezellig babbeltje en een drankje in de kantine van de camping.


Zondag volgde, na weer een heerlijk ontbijtbuffet, de tweede en laatste rit van dit weekend. Ook nu waren de weergoden ons weer goed gezind. Even leek het om te slaan, maar uiteindelijk volgde weer een warme en zonnige dag, die tot in de avond droog is verlopen. Onze vriend Ad, toch altijd weer bekend voor de nodige modderpaadjes, had samen met Yvonne weer de befaamde paden gevonden. Alleen door het uitblijven van regen, werden we dit keer getrakteerd op heel erg veel stof! Maar wederom volgde een mooie rit door het heerlijke landschap.


Na deze rit was het zeer geslaagde weekend weer voorbij. Sommigen moesten de tenten nog inpakken, anderen hadden deze al tijdens de rit mee. Wij, Ad, Yvonne, Daphne en Branko hebben erg genoten van het organiseren van dit weekend, maar vooral ook van het enthousiasme van de deelnemers die stuk voor stuk goed gemutst waren en met elkaar hebben we veel gezelligheid gehad. Onze dank daarvoor aan iedereen.


Tot slot kunnen we zeggen, dat wat ons betreft het kamperen een vast onderdeel op de kalender van onze mooie MX-5 club is geworden en we hopen jullie er dan ook op een volgende rit weer bij te zien!

Daphne en BrankoReageer hier op het evenement:

 
Button