2007
16
nov
Technische dag 2007
- | | x
Het is zaterdag 17 november. De technische dag. Al tijden hangt het programma, een paar maal ververst  met nieuwe items, op het prikbord. Ik voel me wat knullig, want ik ga met mijn burger-autootje onderweg. Onze  RC staat in de garage onder de hoes, banden op 3 bar, aan de Cteck gekoppeld, vreselijk glimmend te wachten op het einde van het pekelseizoen. De NA mag wel buiten spelen, maar daaraan wordt  gesleuteld, dus die doet het even niet. Tot overmaat van ramp wordt het vreselijk mooi weer.

In de Meern barst het om 10.00 uur al van de mx5-en, en ik weet niet hoe snel ik de auto op een anoniem plekje moet zetten. Gelukkig heeft niemand interesse voor zo’n gewoon vierpersoons ding. Bij de Van der Linden Groep staat de koffie klaar, en de staf grijnzend achter de balie. Na enige tijd wordt gevraagd of degenen, die bij de Forddealer en bij de Skodadealer hebben geparkeerd, hun mx5 willen verkassen. Tsja, noch Ford, noch Skoda heeft een roadster in het programma, dus de druiven zijn zuur,  uitzicht op 107 mx5jes.


Het programma is  voor elk wat wils, en dat blijkt ook wel uit de opkomst van ruim 170 mensen. Herman Brouwer van Mazda vertelt over de roestgevoeligheid van de mx5, of eigenlijk over het ontbreken daarvan,er staat een MaX5 voor de race liefhebbers, die ook buiten op de rollenbank het vermogen van hun mx5 kunnen laten meten, de mannen die met de mx5 de Eurasia Challenge naar Singapore hebben gereden zien er meer vermoeid uit dan hun mx5, die als nieuw staat te pronken, de wonderdokter die uitdeukt zonder spuiten is enorm druk, iemand van Cabrio Care monteert een nieuwe kap, een taxateur taxeert mx5jes, en overal zijn de mannen in de blauwe pakken aanwezig om vragen te beantwoorden, maar ook om kleine problemen ter plekke te verhelpen. Bovendien showen ze hun opengewerkte mx-5 achterkant, om te laten zien waar roestproblemen kunnen ontstaan.  De mannen en vrouwen van de Van der Linden Groep doen stop en go beurten, kortom, er is voor ieders interesse wat te zien en te doen.

Uit de grote opkomst valt af te leiden dat de leden van de technische commissie met deze dag in de roos hebben geschoten. Meer dan 170 mannen en vrouwen zijn naar de Meern  gekomen, want het is natuurlijk veel meer dan een technische dag. Het is ook een prachtig sociaal gebeuren, en iedereen heeft tijd om met iedereen te praten. Ja, ook over mx5jes.
Achter in de middag begin ik door mijn benen te zakken, en sluip stiekem naar de auto. Met de pet diep in de ogen rijd ik van de parkeerplaats. Het is nog steeds prachtig weer; onderweg naar Friesland zie ik nog diverse mx5en, De boffers.

Leo Meppelder

Reageer hier op het evenement:

 
Button