2005
14
okt
Tententoertocht Luxemburg
- | | x
Het is zaterdag 15 oktober, om 9 uur in de ochtend vertrekken we vanuit Hengelo met de MX-5 richting Luxemburg. Het plan is om er een gezellig weekend van te maken met mijn vader en een keer te beleven wat zo'n toertocht nu precies inhoudt na telkens de verhalen van mijn ouders gehoord te hebben over hoe leuk en gezellig het moet zijn.

De heenreis verloopt in een lekker vlot tempo door Duitsland en na op de helft van plaats gewisseld te hebben mag ik weer eens achter het stuur zitten van de MX-5. De tocht verloopt verder voorspoedig en na toch een keer verkeerd te zijn gereden met dank aan de Tom-Tom komen we toch ?s middags als 1 van de eersten aan op de camping. De tent wordt opgezet en ik maak kennis met een aantal anderen van de club. Nadat iedereen is aangekomen en alle tenten zijn opgezet is het tijd voor een drankje in de kantine en wordt door organisator Branko verteld wat we zoal gaan doen de komende 3 dagen. Daarna is het tijd voor het avondeten wat overigens erg goed smaakte en de rest van de avond wordt gevuld met gezellig praten en drinken.

Toen we eenmaal onze tent hadden opgezocht werd al snel duidelijk dat we hem op een niet zo strategische plek neergezet hadden want we werden gek van de muizen die bezig waren met onder onze tent een gang te graven. We hebben zelfs onverwachts bezoek gekregen in de tent van een van de muizen. Het beest liet zich echter niet zo makkelijk wegjagen en was ons steeds te snel af. Dat resulteerde erin dat hij op een gegeven moment zelfs in mijn slaapzak gekropen was en we zodoende de halve nacht wakker zijn geweest door dit irritante beest. Uiteindelijk is het toch nog gelukt de plaaggeest de tent uit te krijgen en konden we slapen.

De volgende dag begonnen we al vroeg aan de eerste toertocht die ons langs erg mooie bergweggetjes voerde in het noorden van Luxemburg. Het weer was erg mooi en ik heb genoten van het open rijden, zo?n MX-5 is echt lekker sportief en je kan er heerlijk mee scheuren over de bochtige weggetjes die er in overvloed waren. Onderweg hebben we nog een kijkje genomen bij het kasteel in Vianden en ook aan de energiecentrale van Luxemburg waar men onder andere door middel van waterkracht stroom opwekt werd een bezoekje gebracht. Het was een leuke route om te rijden en we zijn ook maar slechts enkele keren een stukje verkeerd gereden waarna alweer snel de goede weg werd gevonden. Na terugkomst was het tijd voor avondeten en daarna