2013
5
mrt
Tourrit Jaarvergadering 2013
- | Ellen en Mindert | x

Zondag 24 februari Asperen. Echt lekker weertje. Beetje miezerig of terwijl met de woorden van Helga Van Leur, MOTSNEEUW.  Het begint al een beetje traditie te worden, de 1e rit (een beetje) in het wit.

Bij binnenkomst en aanmelding worden we opgewacht door een heel comité, de organisatie en de voorzitter heten ons persoonlijk welkom met een kleine verassing. Alsof ze weten dat ik moeilijk nee kan zeggen. Namelijk de vraag: "wil jij een verslag schrijven van vandaag".  Enfin, de Klos dus. Foto's gaat niet, we hebben ons toestel vergeten.  We zien wel. En anders heeft een ander wel wat foto's in te voegen hoop ik.

In de zaal een aantal bekenden de hand geschud en onze ritmaatjes opgezocht. Knuffel, koffie, gebak, bijpraten, je weet het wel. Even afspreken waar we lunchen, telefoonnummers uitwisselen en gaan met die. ...MX5 natuurlijk,  bananen rijden niet. Al na 700 meter elkaar kwijt. Hoe ist mogelijk Zij gaan rechtsaf en Wij rechtdoor. Foutje in de regie, verkeerde afstand afgelezen 750 meter in plaats van 50 meter. Tja, moet de bestuurder maar niet zo eigenwijs zijn om mee te willen lezen.

Effin onderweg zien we bij enig oponthoud ver voor ons de bekende rode kleur NA met zwarte hardtop, onze achterstand is niet zo groot. Kort oponthoud aldaar door een collega met pech, hulp is aanwezig dus wordt er alleen gezwaaid. Een losse vuldop voor koelmiddel of zoiets horen we achteraf, de ANWB kwam er wel achter, had Jeroen hem stiekem los gedraaid of niet gezien? Ik weet het niet, we reden namelijk lekker door.

Opvallend veel ganzenlever onderweg, maar dan in levende lijven in de weiden. Ook 2 witte reigers gezien. Via plaatje 9 over de A15 naar Neerrijnen, Opijnen,Varik, door de fruitboomgaarden bij Tiel op naar de Heerlijkheid Mariƫnwaerd.

Tijd voor een heerlijke Lunch in de Heerlijkheid zelfe, geen tijd meer voor de landgoedwinkel. We moesten nog een hindernis nemen, namelijk de verdedigingswerken van de Hollandse Waterlinie. Via plaatje 51 over de A2 die kant maar op dus en of we er niet genoeg van kregen nog 2 maal de A2 kruisen om retour te gaan naar het beginpunt. Helemaal het einde, prachtige rit, mijn complimenten.

Alleen.... waarom nou een alcohol controle vlak bij het eindpunt en uitgerekend ik blazen? Ik drink amper.

Dan de jaarvergadering. Het verslag ervan krijg je vanzelf te lezen.

Jur Raatjes directeur PR van MAZDA MOTORS NEDERLAND vertelt iets leuks over een activiteit in voorbereiding,  houdt 15 juni vrij, verdere info volgt nog. Iets met hoog MX-5 gehalte onder andere. En het nieuwste model MAZDA6 op te parkeerplaats ter inzage. Top Jur, bedankt.

Bedankt Eugene, Ad, Rob en ook de afwezige Godelieve, bedankt bestuur voor alle inzet en bedankt rituitzetters voor alle leuke ritten die we maakten en nog gaan maken. Nog een lekkere stamppotprak naar binnen werken om de trek te stillen en een laatste file door de één of andere ijskar op de route.

Het was weer eens een BERE MX-5 GEZELLIGE DAG.

de groeten van Ellen en Mindert. Wie dat zijn? Nou Die twee met die Rooie MX-5.
Reageer hier op het evenement:

 
Button