2010
20
jun
Tweede zelfsleuteldag rustig verlopen
- | | x

Of het aan de op handen zijnde vakantieperiode lag of aan het feit dat Nederland op het WK voetbal moest spelen; met maar 10 aanmeldingen was het op de tweede zelfsleuteldag van 2010 rustig. Maar dat betekende dat er extra veel aandacht aan de uit te voeren klussen gegeven kon worden zonder dat het volgende clublid al stond te trappelen.

Net als voorgaande edities waren er weer een aantal goed zelf uit te voeren klussen zoals het vervangen van de remblokken. Henk v.d. Veen had last van een wegtrekkende MX5 wat duidelijk werd veroorzaakt door slecht lopende remklauwen. Doordat hier nauwelijks beweging in zat waren in de loop der tijd groeven in remblok en schijf getrokken. Omdat remschijven op deze dag niet direct voorradig waren was de enige remedie om de remklauwen, remplaatjes en remblokken goed schoon te maken, te smeren en terug te plaatsen. De schijven en blokken zullen spoedig worden vervangen.

In de MX5 van Alfons Jannink moesten de schakelpookrubbers worden vervangen. Deze waren helemaal doorgesleten. Helaas waren de onderdelen die hiervoor besteld waren niet op tijd binnen zodat deze klus pas later afgemaakt kan worden met zelf bestelde onderdelen.

Bijna vanzelfsprekend was ook Hans Thoolen weer van de partij op deze dag om een foutcode te verifiëren betreffende de lambda-sensor. Zijn MX5 liep slecht bij lage toeren en de diagnose-hardware gaf inderdaad aan dat zijn lambda-sensor kapot was. Omdat deze sensor niet standaard voorradig is bij de dealer zal deze ook in een later stadium moeten worden vervangen.

Ook de MX5 van Nico van der Borg liep slecht bij lage toeren, maar dat was snel opgelost door het stationair toerental goed in te stellen. Verder zat er bij hem achter het uitlaatspruitstuk een hitteschild los welke verwijderd is. Helaas brak daarbij een bout af welke meteen werd uitgeboord en de draad opnieuw getapt. Huub Rosenbrand heeft op deze dag ook zijn kilometertellerkabel gesmeerd in de hoop dat de naald af en toe niet meer zo trilt.

Al met al, allemaal interessante kleine klussen wat het iedere keer weer een genot maakt om deze zelfsleuteldagen te organiseren. Het succes komt natuurlijk ook Mazda van Willegen toe. We konden vrij onze gang gaan, de koffie en koek waren altijd vers en tussen de middag was voor een luxe