2015
20
jun
Twente -Salland rit
- | Eefje Schuit | x

Twente Sallandrit 20-06-215.

 

Ook al waren we te laat met onze inschrijving, Freddie vond het prima dat we nog meereden maar ….of wij dan wel een verslagje wilden maken van deze prachtige rit.

Na koffie met cake bij het Jan Scholtenteam in Almelo,en na wat aankopen voor onze MX 5 miata waaronder een rekje, jaja…eindelijk zijn we op pad gegaan. De route kwam langs het zeer gevarieerde landschap van de Sallandse heuvelrug. Zo reed je door strak gemaaide graslanden en zo door een stukje bos. Alles op weggetjes die de Mx -5 zeker waardig zijn. Voorin het routeboek stonden tips die het bezoekenwaard waren voor de liefhebber zoals de kastelen Twickel, en Warmelo. Maar ook de ruim 6 kilometer lange weg over de Holter/Nijverdalse berg was  zeker de moeite waard. Vergeet daarbij het hoogste punt niet, want het uitzicht daar was zeer wijds, je kon zelfs Almelo, het startpunt van deze rit, zien aan de horizon. Eetgelegenheden waren er genoeg onderweg. Wij hebben op de Holterberg  gelunched met het zicht op de weg waar we diverse mooi gepoetste Mx-5jes langs kwamen. Later reden we door Ommen, een prachtig stadje aan de Overijsselse Vecht. De weergoden waren ons goed gezind, lees: het bleef ‘open dakjesweer’ Het eindpunt was in Stegeren bij restaurant de Bootsman.

Wij willen Freddie hartelijk bedanken voor deze prachtige, en goed georganiseerde rit. Complimenten ook voor een routebeschrijving die klopte!! Wij zijn geen een keer fout gereden.

Maarten en Eefje Schuit Berkhout. 

                                                                           Reageer hier op het evenement:

 
Button