2012
10
mei
Twenterandroute
- | Berend Kaspers | x

Berend Kaspers had zich reeds enige tijd geleden ingeschreven voor de Twenterandroute. Zoon Niels wilde ook eens een keertje mee en samen zijn wij ’s-ochtends vroeg, - Berend vanuit IJsselmuiden en daarna Niels opgepikt in Zwolle - op weg gegaan naar onze startplaats Enschede.

Aangekomen bij het Kottenparkcentrum (KPC), onderdeel van het Revilidatiecentrum het Roessingh te Enschede, werden wij verwelkomt door de organiserenden van deze Twenterand route, door Ans en Arnout Bogaard en Marjan en Henny Reehuis.

Bij het in ontvangst nemen van de tas voor de benodigdheden voor de te maken rit, zoals het routeboek en versnaperingen voor onderweg, kregen wij een speciale tas aangeboden, eentje die gelinkt werd aan het maken van een verslag voor de te rijden route en dat hebben wij natuurlijk aanvaard.

Na het nuttigen van een kop koffie en natuurlijk de lekkere krentenwegge en het bestuderen van het routeboek, zijn wij gaan starten. Het weer was ons deze dag niet helemaal gunstig gezind, aangezien de temperatuur te wensen over liet, maar dat weerhield ons  en de collega rijders er niet van, om open te gaan rijden.

Dat het een route was langs de randen van Twente en een stukje Achterhoek en Salland  hebben wij als bijzonder leuk ervaren. Normaal gesproken kom je niet langs- of door de vele kleine plaatsen en dorpen die je onderweg tegenkomt, maar door het rijden van een uitgezette Mazda-rit  kom je inderdaad door plaatsen en dorpen waar je nog nooit van hebt gehoord.

Het eerste gedeelte heeft Berend gereden en dat was tot Lochem bij "De Witte Wieven” en daar was het bijzonder gezellig en het was lekker warm bij de open haard. Het navigeren was dit keer niet al te moeilijk, al moet ik toegeven dat wij een paar keer verkeerd hebben gereden door niet goed op te letten en dat is ons zelf aan te rekenen.

Het eerste gedeelte ging dus onder andere via Enschede – Hengelo –Borne-Azelo- Delden (mooie watertoren en sluis Delden)-Wiene-Markvelde en Lochem, met als rustpunt "De witte Wieven). Zoals gemeld hebben wij ons bij de Witte Wieven een beetje opgewarmd en hebben wij koffie met een traditional gebakken koek genuttigd met een kaneelsmaak en dat was best lekker.

Na een kleine pauze heeft Niels de sleutels overgenomen en was Berend de navigator en ging Berend een paar keer de fout in door Niels de verkeerde richting aan te geven maar na ontdekking daarvan gingen we even terug naar het punt waar het verkeerd ging en konden we de juiste route weer oppakken.

Ook het tweede gedeelte  reden we ook nu weer langs mooie landerijen en soms wat glooiende landschappen en niet te vergeten langs mooie ,veelal nieuw gebouwde huizen. Via onder andere Deventer en vele plaatsen en Dorpen kwamen wij om ongeveer 15.30 uur aan op "de eindbestemming van de rit: "Vakantiepark Hellendoorn. Daar hebben wij onze muntjes ingewisseld voor een kop koffie met appelgebak.

Ondanks dat de zon ons deze dag in de steek liet en de temperatuur aan de frisse kant was, hebben wij genoten van deze rit. Het was voor Niels de eerste keer dat hij mee ging en heeft direct gezegd een volgende keer zeker weer mee te gaan. Wij complimenteren de organisatoren voor het uitzetten en het organiseren van deze rit en natuurlijk voor de goede ontvangst. Hartelijk dank daarvoor.Reageer hier op het evenement:

 
Button