2009
14
jun
Twentse bergetappe
- | | x

Hallo Leu,

Zo begint de uitnodiging voor de Twentse Bergetappe van zondag 14 juni j.l. Aan ons (Ilse en Jeen) de eer om een stukje te schrijven voor de website. ’s-Ochtends om 8.00 uur uit de veren om na een ontbijtje richting Haaksbergen te rijden. Helaas met het dakje dicht, want Pluvius heeft er zin in vandaag. Na een stukje snelweg en provinciaal komen we aan bij het startpunt.
Daar stond de koffie en krentenwegge al klaar. De parkeerplaats was al goed gevuld met allerlei kleuren en types MX-5jes.

Na ontvangst van het routeboek en een sanitaire stop gaan we van start. Het vertrouwde bolletje-pijltje zorgt niet voor problemen, alles is duidelijk aangegeven. Al meteen duiken we de kleinere weggetjes in en genieten onderweg van het Twentse landschap. Onderweg komen we af en toe een clublid tegen en soms rijden we zelfs even in een "treintje”. Rond het middaguur begint het lichaam om versterking te roepen en zoeken we een restaurantje uit. Zien eten doet eten, want kort daarna staan er al een aantal MX-5jes op de parkeerplaats. Onder het genot van een hapje en een drankje komen de verhalen naar boven. Van de afgelopen Ladiesday en het Pinksterweekend o.a.. De vraag of er in Limburg nooit eens een rit is, moet onbeantwoord blijven. Op het MX-5 forum (kijk eens op de website) lijken hier wel plannen voor te zijn.
Na de lunch gaan we weer verder met de route, nog steeds met gesloten kap. De weggetjes worden steeds smaller, maar we krijgen bijna overal "voorrang” van het tegemoetkomende verkeer.

Die hebben natuurlijk nog nooit zoveel mooie wagens bij elkaar gezien!

Als we op driekwart van de rit zitten, begint het op te klaren. Meteen gestopt natuurlijk om open te kunnen gaan rijden. De rit doet zich eer aan, want regelmatig rijden we heuvel-op (berg) en heuvel-af (dal). Aan het einde van de route is er nog een mooi stukje door het natuurgebied bij Nijverdal. Zelfs aan Ad is gedacht met de keuze terrein-rijden of via de openbare weg met veel drempels. Bij aankomst op het eindpunt staat de parkeerplaats al lekker vol met onze cabrio’s.
Het blijft een mooi gezicht om zoveel verschillende uitvoeringen bij elkaar te zien. Er is er ook bijna geen een het zelfde, ieder past hem aan aan haar en/of zijn wensen. Na een drankje en een lekker snackje wordt de prijs uitgereikt voor de "bergcompetitie”. Onderweg moest je het woord "berg” of "bergen” tellen. Of het aantal klopt zullen we wel nooit weten… Wij willen Gerrie, Marjan, Ans, Rob, Henny en Arnout hartelijk bedanken voor de prachtige rit in het mooie Twentse land.

We hopen hier volgend jaar weer te mogen rijden met hopelijk iets beter weer.

Met vriendelijke groet uit Bennekom (Parel van de Veluwe),

Ilse en Jeen Velkers.Reageer hier op het evenement:

 
Button