2011
8
nov
Uitzettersbijeenkomst
- | Jan van Norden | x

Uitzettersbijeenkomst

Op zondag 6 november waren we door de evenementencommissie uitgenodigd In De Boerenschuur te Vierhouten. De bijeenkomst was bedoeld voor alle leden die in 2010 en/of 2011 een rit hebben uitgezet voor onze MX-5 club. Het was die dag lekker fris herfstweer en  heel belangrijk voor MX-5 rijders natuurlijk: het was droog!  Vanaf ons huis is het maar ongeveer 15 km naar  Vierhouten. We zijn dus lekker door bos en hei naar de Boerenschuur  gereden met het kapje meteen open.

In Vierhouten aangekomen troffen we al een stuk of  vijftien geparkeerde MX-vijfjes aan en bleek het gezelschap al vrijwel compleet aanwezig. (Als je dichtbij woont ben je meestal één van laatsten.) Van Rob hoorden we dat dit nog niet alle uitzetters waren, want er waren er nog een aantal verhinderd. Ons  werd duidelijk dat uitzetters ook deelnemers aan ritten zijn, want we zagen eigenlijk alleen maar bekende gezichten. Leuk om elkaar na korte of soms ook wat langere tijd eens een keer op deze manier te ontmoeten. We zullen niet alle namen gaan opnoemen, maar het was bijvoorbeeld toch wel  leuk om Aad en Rina Broersma te ontmoeten, de uitzetters van de Morvan ritten, die deze bijeenkomst  speciaal hadden gecombineerd met een reisje naar Nederland.

Na een welkomstwoord door voorzitter Rob Potman en Ad van Zutphen namens  de evenementencommissie kregen we als attentie allemaal een mooi wit poloshirt voorzien van het club logo en bolletje/pijltje. Daarna  werd er een groepsfoto gemaakt en hebben we gezamenlijk geluncht. Er was daardoor volop tijd om weer eens lekker bij te kletsen.

‘s Middags was er een rit over de Veluwe uitgezet van een kleine honderd kilometer. De rit bracht ons op vele bekende weggetjes en markante punten. Soms ook bekend van vorige ritten, zoals kasteel De Cannenburg in Vaassen en Lieren, waar de Veluwse Stoomtrein Maatschappij haar thuishaven heeft. Onderweg geen enkele MX-5 gezien, wel Rina en Aad achter ons, maar die hadden hun MX-5 in de verre Morvan achtergelaten. Terug in Vierhouten bleek dat we toch redelijk dicht achter elkaar aan hadden gereden, want binnen vijf minuten stond de parkeerplaats weer vol met MX-vijfjes.

Na het afsluitende  gezellig samenzijn in restaurant De Boerenschuur  met een hapje en een drankje togen we met een goed gevoel huiswaarts. We vonden dit een heel leuk initiatief van de evenementencommissie en hebben begrepen dat dit waarschijnlijk eens in de twee jaar gaat plaats vinden voor de uitzetters van clubritten. Misschien nog net een extra duwtje in de rug om voor het eerst of opnieuw een rit te organiseren voor onze club met die leuke autootjes?

 

 

 


Reageer hier op het evenement:

 
Button