2008
12
apr
Unlimited Edition 5
- | | x
Op zondag 13 april 2008 werd alweer de 5e Unlimited verreden. Inmiddels een traditie in het voorjaar, onbeperkt qua deelnemers. Zo’n 85 MX-en nemen deel. Da’s een fraai aantal als je bedenkt dat de weergoden 70% regenkans voorspelden. Met die regen viel het nogal mee. Alleen bij het eerste deel van de rit, zeg maar direct na de koffie, moest bij de meesten het dakje er af en toe op. En weer eraf en weer erop en weer eraf en …………. . In de middag bleef het droog en de late starters hadden nog de meeste zon. Jawel.

In totaal werd in twee delen ruim 140 km gekoerst volgens het bolletje-pijltje principe. Voor de ervaren MX-5ers geen enkel probleem. Voor de nieuwelingen eigenlijk ook niet. Geen vragen, geen verstopte antwoorden, geen prijsuitreiking. Gewoon lekker sturen en napraten met bekenden en nieuwe MX-5 vrienden.
Om het wat spannender te maken en zomogelijk verwarring te stichten hadden Yvonne en Ad routes gemaakt, waarbij zowel vóór als na de middag, kort na de start en tegen het einde dezelfde weggetjes waren ingepland, met als gevolg dat MX elkaar kruisten of tegenkwamen. Dan ga je toch twijfelen. Soms dan.

Dat het leven goed is in het Brabantse land mocht blijken uit de prachtige langgevel boerderijen, de met keurig geknotte omgeven weilanden, de kapelletjes, de rustige dorpen. Het was geen weer nog om buiten te zitten op een terras. En die waren er dus ook niet. Geen punt hoor. Meer dan gecompenseerd met koffie met gebak bij de ontvangst, lunch met soep en broodjes en een biertje achteraf. Eentje dan natuurlijk want straks wacht de terugreis. Open natuurlijk. Hoe anders.

Een mooie rit weer die 5e Unlimited. Zit er weer op. Op naar het volgende event. En tussendoor, nou gewoon het dak eraf.

Reageer hier op het evenement:

 
Button