2016
21
jun
Van Turf naar Graan
- | José en Rob van Luit | x

Op 4 juni hebben wij -José en Rob- ons na een nachtje in het mooie Zuidlaren bij de Cabriohoeve in Gasselte gemeld voor de rit van Turf naar Graan.

Bij aankomst hadden wij tot onze verrassing een prijs gewonnen, wij kregen een blauwe i.p.v. een rode map. Het werd echter geen mooie cabrio uitzoeken uit het schitterende aanbod van de Cabriohoeve maar een uitnodiging om een verslag voor de website te schrijven. Na een lekker kopje koffie met heerlijke taart waren we gauw over de teleurstelling heen en konden we aan de tocht gaan beginnen.

De tocht was uitgeschreven in het bekende Bolletje-Pijltje systeem en dit was zeer goed gedaan waardoor we lekker ontspannen konden rijden. De tocht van Drenthe naar de Achterhoek ging over mooie wegen en waar wij het meest verbaasd over waren, was dat het mogelijk bleek om zo’n 140 kilometer af te leggen zonder dat je dwars door steden of grote dorpskernen moest. Probeer dat maar eens bij ons in de randstad.

Na afloop hebben we hierover meerdere complimenten gehoord. Het enige minpunt was volgens sommige equipes het stukje kasseien waar minimaal twee wielen het zwaar te verduren kregen, maar toch had dat ook zijn charme. Het liet in ieder geval zien hoe degelijk onze MX5-jes zijn want er waren er bij de finish evenveel als bij de start.

En dan het weer, volgens een van de organisatoren was dat een cadeautje. Hier waren wij het volledig mee eens want het was beslist een van de mooiste dagen van 2016. Nu weten we weer waarom wij zo graag cabrio willen rijden. Na afloop hebben wij nog lekker buiten gegeten en kennis gemaakt met andere leden. Daarna konden wij voldaan naar ons hotel in Lievelde.

Onze dank gaat uit naar het Twente team t.w. Marian en Henny Reehuis en Ans en Arnout Bogaard.Reageer hier op het evenement:

 
Button