2011
8
mei
Verslag Ierlandrit 2011
- | Willemien Vijvers | x
De sprong van de priester

Ruige kliffen, groene heuvels met veel schapen, kleurrijke havenplaatsen, gastvrije mensen en heerlijk bochtig weggetjes. Ierland heeft alle ingrediënten voor een fantastische MX5-vakantie. Een reis die begint met een onstuimige boottocht, voert langs een priester met vleugels en eindigt op een feestelijke dansvloer.

Op de zeer vroege ochtend van zondag 8 mei verzamelen zich 40 cabrio’s in de haven van het Noord-Franse Duinkerken voor de overtocht naar Dover. Het weer zwoel en warm, de overtocht snel en comfortabel. Aan de overkant wacht een rit van bijna 450 kilometer naar Swansea in Wales, waar we die avond zullen inschepen voor de nachtboot naar Ierland. Als we toen geweten hadden wat voor een nacht dat zou worden, waren alle glimlachen misschien iets kleiner geweest. Voordat we op de eindbestemming zouden aankomen, moesten we eerst nog – bijna letterlijk – het hoofd boven water zien te houden. Windkracht 7 en golven van 10 meter hoog maakten de overtocht bepaald geen pretje. Iedereen lag deinend in zijn bed, van slaap kwam weinig. Na vijftien uur op zee mochten we maandagochtend eindelijk aan wal en konden de auto’s hun eerste Ierse kilometers maken.

Welkomstpakket
De route naar het hotel in Kenmare was vrij en iedereen zocht zijn eigen weg. De eerste kennismakingen met het weliswaar frisse, maar droge Ierse weer en prachtige landschap gaven goede moed voor de week. Aan het einde van de middag werden we in het hotel hartelijk welkom geheten door Arjan en Marja Brand, de uitzetters van de rit. Iedere equipe kreeg een uitgebreid welkomstpakket met routeboek, kaarten, reisgidsen, pen en reiswekkertje. Zeer goed verzorgd allemaal! Ook het Kenmare Bay Hotel, ons thuis voor deze week, bleek aan alle wensen te voldoen. Ruime kamers, lekker zwembad, fitnessruimte en gastvrij en vriendelijk personeel. De hoteleigenaar had zelfs speciaal voor ons deze week een 24/7 pechhulp geregeld. Gelukkig heeft niemand die nodig gehad!

Ring of Kerry
De routes van Arjan en Marja voerden ons door het zuidwestelijke deel van Ierland, de counties Cork en Kerry. Deze kuststreek heeft een zeer afwisselend en verrassend landschap, een om direct verliefd op te worden. Om elke bocht kon je de auto stilzetten om nog weer een foto te maken. Je mond bleef openvallen. Dinsdag voerde de route over