2010
13
mei
Weserberglandrit MX-5 Club
- | | x

Wij behoorden dit jaar tot de gelukkigen om deel te nemen aan het Hemelvaartweekend in het Weserbergland, Duitsland. 

Al weken van te voren werden we door het Twente team in de stemming gebracht en voorzien van allerlei goede tips en voor degene die op de TomTom/Garmin wilde rijden werd ook nog eens de route van dag 1 panklaar aangeleverd.

Iedereen was gelukkig zonder problemen en op tijd in het hotel aangekomen. De één was binnendoor komen rijden de ander via de snelweg en ook waren er al MX-5’en die een dag eerder waren gearriveerd. Het is altijd weer leuk om bekende gezichten te zien, ook de nieuwkomers voegden zich gemakkelijk tussen de "oude rotten”.

Op onze kamer lag een hartelijk welkom!

 
 
Tijdens het diner werden wij door Gerrie, namens het Twente Team, verwelkomd en voorzien van het routeboek. Er werden hier en daar wat kanttekeningen geplaatst zoals waterige koffie en gezellige mogelijkheden om te lunchen. Tijdens het doornemen van het routeboek bleek dat wij twee pagina’s misten, nu dat was direct het sein van Gerrie om ons te vragen het verslag te schrijven. Bedankt!

Tevens werden wij voorzien van een collectors item van de Grolsch Brouwerij in de vorm van een blikje Trots op Twente bier en een mooie en handige plaid gesponsord door Kolenaar autobedrijven.

 


Iedereen had verhalen genoeg en het heerlijke buffet vond gretig aftrek. Tot in de late uurtjes werd er nagepraat.

Dag 1

Deze dag begon vanaf acht uur met een goed verzorgd ontbijt en de meesten gingen met de kap open op pad. Via het routeboek en de daarin vermelde bezienswaardigheden hebben we ruim 165 km gereden. De dag verliep droog en op vele plekken kwam je elkaar weer tegen.

De één rijdt met een clubje achter elkaar aan en de ander gaat solo, maar overal kom je ze weer tegen, die MX 5’en.

Er is een enorme variëteit in landschappen, veel schitterende koolzaadvelden, oude bossen, bossen waar je openbaar begraven mag worden en vele zonnepanelen.

De horeca was nog niet echt voorbereid op bezoekers. Zo kwamen we ’s ochtends ergens waar al een groepje van zes zat en een volgende groep was weggestuurd omdat de eigenaar zes man extra teveel vond om een hapje eten te verzorgen. Wij hadden het geluk dat er voor twee personen nog wel iets te eten was. 

Jammer voor Ad en zijn gevolg, die moesten verder!

Onderweg genoten we van de fraaie uitzichten, echte MX 5 wegen met lekkere bochten en soms over wegen met gevaar voor eigen leven.
 
Wat dacht je van een vallende steen op je kop!

 

Onderweg hebben we nog een cruise gemaakt over de Weser en toen we de overkant bereikt hadden een lekker kopje koffie gedronken met weer andere MX-5’en.

 

 


We werden ook nog geprest om een toren te beklimmen, want er was immers een prijs te verdienen. Echter over de uitslag viel niet te discussiëren, Nou we hebben het geweten, al kreunend en steunend naar boven en treden tellen, totdat je op de weg naar boven weer mensen tegen kwam die naar beneden gingen. En je raadt het al weer de tel kwijt. Uiteindelijk gewacht tot er bijna niemand meer was en al tellend naar beneden.

177 treden geteld en ingeleverd en jullie raden het al geen prijs! Zelfs tijdens de uitreiking van de prijs aan het Verkaik koppel durfde het organiserende team het aantal niet te noemen!

’s Avonds werden we verrast met een heerlijke barbecue waarbij ook weer iedereen bij anderen aan tafel aanschoof en daardoor kwamen er weer andere verhalen en leerde je weer meer MX 5 koppels kennen.

Dag 2

Na wederom een verzorgd ontbijt begon iedereen wat vroeger aan de rit dan gisteren. De dag van vandaag zou zo’n .200 km MX-5 wegen brengen. Helaas begon en eindigde de dag nat, er werd weinig open gereden! Echter het humeur leidde er niet onder. De gele koolzaadvelden deden de zon af en toe vergeten.

Onderweg kwamen we de mooiste dorpjes met hun vakwerkhuizen tegen en Gerrie en Rob hadden de rit weer voorzien van vele bezienswaardigheden waardoor je je benen af en toe lekker kon strekken. In Schwalenberg vonden we een huis met een uitnodigend doek aan de gevel voor koffie met gebak! Wij naar binnen en daar zaten er al weer een paar MX-5’en.
Het bleek een historisch pand te zijn uit 1611 waarin een antiquair gevestigd was, alles in de zaak was te koop ook de stoel waarop je zat.
 

 

 
De klandizie van de antiquair liep wat terug waardoor hij dacht, ik kan wel koffie gaan schenken dan heb ik in ieder geval wat aanspraak.
De koffie kostte € 1,00 en de taarten waren nog niet klaar, want gisteren waren ze uitverkocht en vrouwlief stond nog te bakken.

Onderweg ook weer de "lekkerste” MX-5 wegen, waarbij er af en toe een ree de weg over stak.

Voor de lunch vonden we ook weer zo’n heerlijke dorpskroeg waarbij men niet gerekend had op zoveel bezoekers. Schoonzoon die aan de overkant aan het metselen was werd door schoonpapa op getrommeld en al ras kwam er het een en ander op tafel van een perfecte kwaliteit.

 

Op de Köterberg was het een beetje troosteloos, wel uitzicht maar veel nattigheid. Na een rondje te hebben gereden zijn wij weer afgedaald. Door het slechte weer was het aantal motorrijders gelukkig beperkt.

 

Na het porseleinmuseum Fürstenberg bezocht te hebben en genoten te hebben van vele stijlen porselein zijn wij ondanks de nattigheid met een voldaan gevoel naar het hotel gereden.
Hier wachtte ons na een borrel en vele verhalen gehoord te hebben een heerlijk buffet. Het was jammer dat Rob door een griepje geveld was en daardoor de bedankjes en de speech van Harry niet meekreeg. Tijdens het buffet was er een muzikant die zijn keyboard de vrije gang liet gaan. Op zijn muziek is er nog tot laat doorgefeest waardoor niet alle MX 5’ers van hun nachtrust konden genieten.

Dag 3

Na wederom een gezellig ontbijt begon de dag zonnig en iedereen kreeg naast de uitgestippelde route tot aan de autobahn nog een lunchpakket mee, wat een leuk idee!

Gerrie, Rob en de overige Twenteteam leden, jullie hebben niet alleen ons, maar ook alle andere MX 5 koppels, een onvergetelijk weekend bezorgd. De locatie was voortreffelijk, de routes waren perfect uitgewerkt en de tips even zo.

Wij danken jullie nogmaals voor de dagen die jullie aan dit evenement hebben besteed om het zo succesvol te maken!

Jullie mogen het volgend jaar wat ons betreft weer organiseren en hopen er dan ook weer bij te zijn.!


Letty en Gert Versteeg

p.s. voor het foto materiaal heb ik wat "gestolen” van Oscar, bedankt!Reageer hier op het evenement:

 
Button