2012
29
feb
Workshop Rit uitzetten (tijdens ALV)
- | Sander Smit (foto's: André Faber) | x

Toen het op de zondagochtend van de ALV in Den Haag hard begon te sneeuwen begon ik toch wel ernstige twijfels te krijgen of ik die hele afstand naar Lunteren wel moest wagen. Aan de andere kant, m' n MX5 had net gloednieuwe all-season banden gekregen, dus ik besloot dat we toch zouden gaan, maar dan wel met de hardtop er op. Gelukkig maar, want de workshop waar we ons voor in hadden geschreven bleek erg interessant en goed georganiseerd! Aangezien ik zelf software ontwikkelaar ben was het niet direct voor mij noodzakelijk om elke stap zo gedetailleerd te horen, maar er was ook voor mij veel interessants te zien over het hoe en wat van het organiseren van een rit. Zo was het erg handig om alle links te krijgen van de route sites (dus hier zijn ze nog een keer!):

www.viamichelin.nl
www.gpstracks.nl
www.motorgps.nl/page/17/Routes
www.routeyou.com/home.nl
www.frankrijkvankantieland.nl/route.htm
www.motoeren.nl
www.timpie.nl/page1.html
www.verweijweb.nl/nederland.htm
www.gpsbabel.org
www.tyre.tk

Die laatste heeft niet alleen een grote hoeveelheid aan routes, maar ook een op Googlemaps gebaseerd programma waarmee de route net wat makkelijker uit te zetten is. Zelf was ik al begonnen met mijn idee voor een route door mijn omgeving in Googlemaps, en had hierbij al de nodige frustraties gehad wanneer ik weer een kleine aanpassing wilde doen, dus dit was een wel erg goede tip!


Ook voor iedereen die niet zo handig is met de computer was de uitleg heel volledig en duidelijk. Ik ben er van overtuigd dat iedereen die deze workshop gevolgd heeft zonder problemen een bolletje-pijltje route uit kan gaan zetten. Mijn eigen route zal wellicht een andere vorm van navigatie gaan gebruiken, maar voor de meesten zal de uitleg hiervan het meest nuttig zijn, aangezien dit binnen onze club de gebruikelijkste methode is.