2007
9
jan
Zandvoort in de ban van de MX-5
- | | x

Het initiatief om met drie MX-5en mee te rijden in een race om het Winter Endurance Kampioenschap is een groot succes geworden. Dat bleek na een weekend racen op Zandvoort. Er komt zeker een vervolg, zo verzekeren de initiatiefnemers.

De initiatiefnemers kijken terug op een weekend waarin het plezier hebben met een betaalbare racewagen hoog in het vaandel stond. MX-5-rijders, diverse raceteams en de media hebben de pitbox massaal bezocht. Nu al is zeker dat er een vervolg komt. Hoogwerf Motorsport gaat in nauwe samenwerking met Turn1.nl en Beek Autoracing werken aan de totstandkoming van een kampioenschap.

In een vol startveld wisten de drie Mazda’s zich goed te handhaven. Ondanks het slechte weer en het feit dat de kleine cabrio’s weinig in konden brengen tegen het motorische geweld van de concurrentie was het een goede race. Voornamelijk onderling strijdend bewezen de coureurs dat ook hier de betrouwbaarheid van de MX-5 een belangrijke rol speelde. Waar tijdens de race enkele grote teams al het veld moesten verlaten draaiden de MX5-en rustig hun rondjes om na vier uur allemaal te finishen. Alyn Robson en Micky Hoogwerf eindigden als hoogst genoteerde Mazda op plaats 36 van de 51 deelnemers.


Alyn Robson, initiator van het Engelse Max5-kampioenschap, was na de race erg enthousiast en heeft ter promotie zijn racewagen in Nederland achtergelaten. Op deze manier is het mogelijk om de cupwagen verder te testen en in te zetten voor promotiedoeleinden. Hoogwerf en Turn1.nl hebben een uitnodiging ontvangen om deel te nemen in de eerste ronde van het Max5-kampioenschap, op 29 april op het circuit van Donington in Engeland.

Interesse gekregen om deel te nemen aan dit toekomstige kampioenschap of op zoek naar meer informatie? Naast alle foto’s van het afgelopen weekend kun je op Turn1.nl een inschrijfformulier vinden voor de MAX5 Nieuwsbrief. Een nieuwsbrief waarmee belangstellenden op de hoogte worden gehouden van de laatste ontwikkelingen en nieuwtjes.

http://www.hoogwerf-autosport.nl/
http://www.turn1.nl/
http://www.max5racing.com/
http://www.dnrt.nl/wek/Reageer hier op het evenement:

 
Button