2009
30
aug
Zomermeeting
- | | x

Zondag 30 augustus bleek een prima dag voor een toerritje. Rijdend door het Brabantse land kwamen we fietsers, solexen, bromscootertjes en natuurlijk MX-5jes tegen. De organisatie van de zomermeeting had erg haar best gedaan. De locatie waar we werden verwelkomd, Experience-Island maakte de verwachtingen die de naam schept zeker waar. Verstopt bij Loon op Zand, troffen we een mooi drijvend terras met een prachtig uitzicht over het Blauwe Meer. Hoewel wij laat arriveerden, werden we hartelijk verwelkomd door de organisatie en na een korte uitleg op pad gestuurd voor een rit van zo’n 90 kilometer.


Het eerst deel van de rit voerde door het bosrijke gebied tussen Loon op Zand en Raamsdonk. Hoewel dit voor ons bekend gebied is, wij wonen tussen Tilburg en Breda, blijven de pittoreske dorpjes als Vaart en ‘s Gravenmoer leuk om doorheen te rijden. Vervolgens voerde de routebeschrijving ons langs de dijkweggetjes van de Bergsche Maas die soms wel heel er smal waren. Bij een van de passeermanoeuvres hoorde ik hoe weinig grondspeling mijn autootje heeft! Heusden is een bekend toeristisch stadje en ook op deze mooie dag was het erg druk. Hoewel het een prachtig plaatsje is waar de bestrating geheel mee in stijl is, was ik blij de kinderkopjes achter me te laten. Terwijl mijn man Frank me prima navigeerde, reden we verder langs het water. De kastelen die we bij Engelen passeerden boden een mooi contrast met de bebouwing die we elders hadden gezien.


Ook de rest van de rit toonde ons een mooi deel van Midden Brabant met soezende koeien in de wei, mooie landweggetjes en lieflijke plaatsjes als Cromvoirt. Helaas heeft ook in dit mooie gebied de terreur van de verkeersheuvel toegeslagen en moest regelmatig de snelheid omlaag om niet te worden gelanceerd.

Terug op Experience Island had het weer zich volledig aangepast aan de subtropische sfeer van de terrassen en genoten we in de zon van een drankje en een praatje met mede MX-5 liefhebbers.


Na de prijsuitreiking voor de mooiste MX-5 van 2009 was er een perfect barbecue buffet waar volop van werd genoten.


Wij kijken terug op een prima zomermeeting 2009 met een leuke rit vanaf een perfecte locatie. Hulde voor de organisatie!

Inge en Frank TofieldReageer hier op het evenement:

 
Button