2024 Mazda MX-5 - de Jinba Ittai evolutie

 25-10-2023 |  MX-5 nieuws |  Mazda Motor Europe

  • Nieuwe DSC-Track rijmodus verbetert het rijgedrag op circuits
  • Verbeteringen in het interieurontwerp, nieuw exterieur in Aero Grey Metallic, nieuwe beige softtop
  • Extra veiligheidsvoorzieningen zijn standaard op het hele modellengamma

Sinds zijn debuut in 1989 heeft de Mazda MX-5 keer op keer bewezen de ideale keuze te zijn voor wie de puurste rijervaring wil. De 2024 Mazda MX-5 handhaaft zijn status als zeer gewilde rijdersauto met de introductie van een nieuwe en opwindende rijmodus, nieuwe veiligheids- en technologische kenmerken, designverbeteringen en nieuwe carrosserie- en softtopkleuren.

Aan de buitenkant is de Mazda MX-5 voor 2024 voorzien van geavanceerde LED-koplampen die naadloos samengaan met de dagrijverlichting om de zichtbaarheid te verbeteren. Ook de LED-achterlichten zijn subtiel opnieuw ontworpen. Door een combinatie van erfgoed en moderne esthetiek is er een nieuwe carrosseriekleur Aero Grey Metallic beschikbaar. En de softtop van Mazda's roadster is nu ook verkrijgbaar in beige.

In de cabine zijn de stoelen bekleed met een nieuw materiaal dat wegglijden tijdens dynamisch rijden voorkomt. Andere verbeteringen aan het interieur zijn onder meer een frameloze achteruitkijkspiegel, de grotere afmetingen en functionaliteit van het 8,8-inch multimedia-touchscreen, een vernieuwd instrumentenpaneel voor de bestuurder en twee USB-C-poorten.

De Mazda MX-5 van 2024 blijft puur rijplezier met open dak bieden, terwijl hij zijn kernwaarden behoudt die hij in meer dan 30 jaar heeft opgebouwd: perfect uitgebalanceerd, wendbaar en lichtgewicht voor een opwindende rijervaring. De nieuwe rijmodus Dynamic Stability Control (DSC)-Track geeft prioriteit aan de bestuurder door alleen overstuurcontrole toe te passen in het geval van een gevaarlijke spin die de bestuurder niet kan corrigeren. Het systeem is ontworpen met de vele beginnende circuitrijders in gedachten en houdt de bestuurder tot de laatste seconde de controle.

Mazda heeft ook extra veiligheidsvoorzieningen toegevoegd voor bestuurders die liever cruisen. Zelfs het Prime-Line-instapmodel biedt Lane Keep Assist - dat de auto op zijn rijstrook helpt houden, Intelligent Speed Control, Intelligent Brake Assist en bijgewerkte verkeersbordherkenning die nu aan het navigatiesysteem is gekoppeld. Verbeterde stabiliteit, geavanceerde veiligheidsvoorzieningen en nauwkeurig reactievermogen bij het nemen van bochten en accelereren vormen in de Mazda MX-5 van 2024 een combinatie die de Jinba Ittai-filosofie van Mazda belichaamt: bestuurder en machine werken in perfecte harmonie samen.

De geheel nieuwe Mazda MX-5 maakte zijn werelddebuut op de Japan Mobility Show 2023, die van zaterdag 28 oktober tot en met zondag 5 november voor het publiek toegankelijk was. 
Button