Mazda vernieuwt een van zijn meest iconische elementen voor 2023

 21-11-2022 |  MX-5 nieuws |  drive.com.au

Mazda heeft zijn iconische 'Soul Red Crystal'-lakwerk een update gegeven voor 2023. Het heet 'Artisan Red Premium' en zet Mazda's onmiskenbare zoektocht naar hoogglanzende lak voort.

Momenteel gebruikt de levendige en meest populaire 'Soul Red Crystal'-kleur van het merk - aangeboden op elke auto die het verkoopt - meerdere technologieën om zijn glans te presenteren. De eerste is een drielaags laksysteem met een bovenste heldere laag, een middelste doorschijnende laklaag en een derde basislaag die bepaald reflecterend licht kan reflecteren of absorberen. De andere is een technologie die de aluminiumdeeltjes (de glimmende stukjes) in de lak gelijkmatig uitlijnt terwijl het voertuig wordt geverfd, om zowel diepte te creëren als helderheid te bevorderen.

Hoe 'Artisan Red Premium' 'Soul Red Crystal' verbetert, is door een nieuw gitzwart pigment in de diepste lichtabsorberende laag te introduceren, waarvan wordt beweerd dat het "een diepe diepte en rijkdom [produceert], met een hoog contrast."

Mazda's nieuwe rood zal naast de bestaande Soul Red-kleur worden voortgezet.

De aankondiging komt op het 10-jarig jubileum van de lancering van Mazda's Soul Red Premium – de kleur die in 2017 werd geüpdatet tot 'Soul Red Crystal' bij de lancering van de tweede generatie Mazda CX-5 SUV-familie. Sinds de lancering in 2012 is het gebruikspercentage van Mazda's kenmerkende rode lak over alle modellijnen 13,7 procent.

Interessant is dat de Mazda MX-5 van de vierde generatie (2015-heden) gedurende zijn hele levensduur een 'Soul Red'-percentage van 39 procent heeft – waarbij bijna de helft van de in het eerste jaar verkochte auto's in het rood is afgewerkt.
  
Button