2014
27
aug
うんファック! Mazda MX-5 Coupé in de maak
 27-08-2014 |  MX-5 nieuws | bo-webexperts | x | autoblog

Welkom bij de Autoblog Cursus Japans voor petrolheads: zeg allemaal "Un fakku”.

Volgens Google Translate betekent dat namelijk "Fuck yeah”, en dat is het enige wat in mij opkomt bij het horen van een aanstaande Mazda MX-5 Coupé. Volgens Automotive News (één van de beter ingelichte bronnen in de automotive journalistiek) gaat die er namelijk komen. En Mazda schijnt ons niet jarenlang te gaan laten wachten, maar wil de hardtop ongeveer een jaar na introductie van de MX-5 Roadster in de showrooms zetten.

Dat Mazda een Coupé-versie van de MX-5 zou overwegen komt overigens niet helemaal uit de lucht vallen. Mazda luistert namelijk naar de MX-5-fans en keert met het nieuwe model terug naar de roots van zijn betaalbare bolide: klein, vederlicht en lekker snel. Diezelfde fans hopen al sinds de introductie van de BMW M Coupe in 1997 op een eigen MX-5 Coupé en lijken nu dus eindelijk te krijgen waar ze al zo lang op wachten.

Nog een weekje, dan trekt Mazda eindelijk het doek van de MX-5 en weten we wellicht of de Coupé-versie een droom blijft of er echt gaat komen. Dit is wat wij van deze Japanse funbolide verwachten.

Foto: Theophilus Chin
Reageer op dit nieuwsbericht:

 
Button