2013
24
jun
Bauer Limited tovert MX-5 om tot Catfish
 24-06-2013 |  MX-5 nieuws | bo-webexperts | x | Autoweek
We kunnen het ons bijna niet voorstellen dat je je MX-5 zat bent, maar wie van z'n Mazda eens iets anders wil maken kan aankloppen bij Bauer Limited Productions. Zij bouwen je roadster om tot een op een meerval geïnspireerde éénzitter. Juist.
 
Op de SEMA-show in Las Vegas toonde Bauer vorig jaar het eerste exemplaar van z'n Catfish. De coachbuilder had als doel om een auto te bouwen 'waar mensen naar zouden omkijken, maar die in elk opzicht betrouwbaar, veilig maar vooral leuk is'. Wat dat betreft heeft Bauer met de MX-5 geen slechte keuze gemaakt. Mazda heeft overigens zelf ook al eens een vergelijkbaar model op de markt gebracht onder de naam Superlicht (foto 7, 8 en 9).

Goed, z'n naam. Catfish laat zich vertalen naar meerval, en dat beest schijnt de inspiratiebron geweest te zijn voor de ontwerpers van de auto, al zien wij het er niet helemaal in terug. Tegen een vanafprijs van zo'n 11.000 euro schroeft Bauer z'n eigen meerval-carrosserie op je MX-5. Voorwaarde is wel dat je MX-5 van de eerste of tweede generatie is, dus tussen 1990 en 2005 het levenslicht heeft gezien. Wie geen MX-5 in z'n bezit heeft kan in overleg kiezen voor een donor-loos bouwpakket, in dat geval rolt Bauer zélf een MX-5 z'n werkplaats binnen. Leuk detail: de donorauto van het eerste showmodel is door Bauer gekocht voor zo'n 600 euro. 'De donor had al bijna drie ton op de klok staan, maar het enige dat we moesten vervangen was de waterpomp, de thermostaat en de distriubutieriem!'.

Het prijskaartje van het bouwpakket kan oplopen tot zo'n 40.000 euro. Na de verbouwing is er onder de kap plek voor een LS V8 van de planken van General Motors. De auto krijgt een geheel nieuw interieur, een compleet vlakke bodem en een nieuw dashboard. Wel zul je je partner thuis moeten laten, de Catfish biedt plaats aan alleen de bestuurder.