2012
1
jan
Clubsitestatistieken van 2011
 01-01-2012 |  Clubnieuws | bo-webexperts | x | Mazda MX-5 Club Nederland
Om maar eens met een groot getal te beginnen: in 2011 zijn 767.626 pagina's opgevraagd. Dit zijn gemiddeld 2103 pagina's per dag wat 7% groei is van het resultaat van 2010.

Augustus was weer de drukste maand met gemiddeld 2423 pagina's per dag. Net als voorgaande jaren waren de zondagen de drukste dagen en vrijdagen de rustigste. Daarentegen vinden op donderdag de kortste bezoeken plaats. De site wordt het meest bezocht tussen 7 en 9 uur 's avonds. Ook via de iPhone en Android wordt de site goed bezocht.
Uit de statistieken blijkt dat de nieuws/rss-functionaliteit goed wordt gebruikt. Hiermee kunt u door uw mailprogramma of internetbrowser op de hoogte worden gebracht als er nieuw nieuws of verslagen zijn geplaatst.

Hieronder enkele top3-tjes:
- Meeste bezoeken via andere sites: Google, startgoogle.startpagina.nl en mazda.nl.
- Verwijzigen vanaf zoekmachines: Google (94%), Bing (5%) en Yandex(<1%).
- Meest gebruikte browsers: Internet Explorer (43%), Firefox (7%) en Safari (6%).
- Bezoeken vanuit: Nederland (82%), Verenigde Staten (10%), Duitsland (1%).
- Meest actieve sitebezoekers (admins en commissieleden niet meegeteld): Leo Meppelder, Hans Kamp en Chris Govers.

Het doel voor 2011 was om de clubsite en goed en stabiel te laten draaien en software-updates regelmatig door te voeren. Dit is dan ook gebeurd en de clubsite heeft nauwelijks 'downtime' gekend (0.36% voor de fileserver en 0,07% voor de databaseserver). Er zijn ook regelmatig reguliere softwareupdates doorgevoerd en er werd opdracht gegeven voor 'custom development'. Door dit alles werd de functionaliteit en gebruiksvriendelijkheid van het forum sterk verbeterd en werd de lang gekoesterde wens om bevestigingsmails te ontvangen bij het inschrijven voor evenementen doorgevoerd. Ook werden de wachtwoord-eisen voor nieuwe wachtwoorden strenger en ging onze webhost ASPnix de US-EU Safe Harbor-principles ondersteunen waardoor de beveiliging van de site verbeterde. In het najaar is een mobiele template ontwikkeld voor diegenen die de site via hun mobiel bezoeken. Hierbij is de renderbreedte smaller, wordt extra informatie verborgen of elders op de pagina weergegeven en op de homepage is een overzicht van het laatste nieuws en de eerstvolgende evenementen geplaatst.

Nieuwsposter Bert de Jongh heeft in 2011 goed zijn best gedaan met in totaal 58 artikelen (38% meer t.o.v. 2010). Om de gang van zaken op het forum beter in de gaten te houden is in het najaar forum-moderator Frank Vellekoop aan de websitecommissie toegevoegd. Hierdoor kon Jeroen Feelders zich meer richten op development. En zoals gedurende enkele jaren houdt mailmaster Peter Mooren de mail aan de webmaster goed in de gaten.

Voor 2012 is wederom het doel de huidige weg te vervolgen. Er staan voor dit jaar nog enkele software- en functionaliteits-aanpassingen op de wensenlijst. Verder is de software tamelijk compleet.

Reageer op dit nieuwsbericht:

 
Button