2017
24
jan
De Mazda MX-5 RF
 24-01-2017 |  MX-5 nieuws | bo-webexperts | x | Mazda Press
De Mazda MX-5 RF (‘Retractable Fastback’) zal vanaf april in Nederland beschikbaar zijn voor prijzen die beginnen bij € 35.480,- voor de TS, inclusief kosten rijklaarmaken. Het nieuwe model heeft wereldwijd tot zeer enthousiaste reacties geleid, sinds hij debuteerde tijdens de New York International Auto Show in maart 2016. De stijlvolle en praktische tweezitter is een verrassende afgeleide van de vierde generatie roadster, die al de awards ‘World Car of the Year 2016’ en ‘World Car Design of the Year 2016’ won. Het is opnieuw een voorbeeld van de manier waarop innovatie de inmiddels legendarische MX-5 traditie in stand houdt.
 

Na bijna 28 jaar en meer dan 1 miljoen verkochte exemplaren lanceert Mazda een nieuwe uitvoering van zijn iconische roadster: de Mazda MX-5 RF.

Mazda’s doel was om het legendarische Jinba Ittai rijplezier beschikbaar te stellen aan een grotere doelgroep, dus ook aan mensen die liever geen softtop willen of niet per se sportwagenliefhebber zijn.

De MX-5 RF (RF staat voor ‘retractable fastback’) was het resultaat: een prachtig ogende variant van de vierde generatie MX-5, ‘ND’ genaamd. Met het dak dicht is het een dynamische fastback-achtige coupé. Als het dak wordt geopend zorgen de slanke fastback-stijlen voor een echt cabriogevoel en -uiterlijk.

Het model is zowel elegant als praktisch en flexibel. Het is tevens een uniek model, dat in zijn element is in elk jaargetijde en over een luxueus interieur en een verfijnder rijgedrag beschikt. Als optie is tevens een automaat leverbaar, op de Europese markt een primeur voor de huidige generatie MX-5. Toch zijn de lage bouw en het award-winnende design van de softtop versie behouden gebleven.

De Mazda-ingenieurs hebben niet alleen een dakmechanisme ontwikkeld dat er voor zorgt dat het dak kan worden opgeborgen in de carrosserie van wat de kleinste MX-5 sinds de eerste generatie is, maar ze hebben tevens een oplossing weten te bedenken voor het extra gewicht en het hogere zwaartepunt als gevolg van de inklapbare hardtop. De MX-5 RF biedt zodoende de stijfheid, de balans en de lichtvoetigheid die past bij een auto die is voorzien van de MX-5 badge.

Kortom, de MX-5 RF tilt de Jinba Ittai beleving naar een hoger niveau, zonder compromissen te sluiten. Daarmee is alles in het werk gesteld om de populariteit van de best verkochte roadster eveneens tot nieuwe hoogten te stuwen.

SPECS mazda mx5 RF.pdf
(0)Reageer op dit nieuwsbericht:

 
Button