2010
7
aug
De nieuwe MX-5 render
 07-08-2010 |  MX-5 nieuws | bo-webexperts | x | AutoCar.co.uk

Mazda is van plan om veel meer van de Nagare ontwerpfilosofie gebruik te maken bij de lichtere nieuwe generatie MX-5, gepland in 2012. Mazda heeft zijn sportwagen-strategie van de grond af heroverwogen na bezorgdheid dat de huidige MX-5 te zwaar was geworden om trouw te blijven aan het ethos van de originele auto's.

Zie de AutoCar rendering van de nieuwe Mazda MX-5 rechtsboven. Het nieuwe model wordt gezien als een ideale kandidaat voor de Nagare ontwerpfilosofie, die geïnspireerd is door de natuur - in het bijzonder wind en stromend water - en produceerde vijf hoog gewaardeerde concepten in 2006 en 2007.

De Nagare ontwerpfilosofie zal niet voorkomen op eventuele toekomstige Mazda concepten (Mazda zal in het najaar een nieuwe ontwerpstrategie onthullen) maar het zal nog steeds deel zijn van aanstaande productie-modellen, waaronder de onlangs gelanceerde 5. Het besluit dat toe te passen op die auto was omstreden binnen het bedrijf, omdat velen vonden dat de lange, platte vormen de MPV onwaardig waren. De Nagare 'vouwen' in het zijpaneel moeten echter een eenvoudiger proces aantonen over de MX-5 sportwagen.

De oorspronkelijke MX-5 had tijdens de ontwikkeling een streefgewicht van 1000kg, en Mazda heeft zich hetzelfde doel voor het nieuwe model gesteld. Men is nog steeds motor-opties aan het evalueren, maar het is vrijwel zeker dat een van de eerste modellen Mazda's Sky-G-reeks benzinemotoren zal krijgen; 1,6 en 1,8-liter varianten worden in overweging genomen. De gekozen krachtbron wordt gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak als standaard. Mazda's aanstaande dubbele koppeling - in de komende 3 jaar verwacht - zal waarschijnlijk een optie worden.
Reageer op dit nieuwsbericht:

 
Button