2015
9
apr
Een speciale bezichtiging
 09-04-2015 |  MX-5 nieuws | bo-webexperts | x | Facebook Mazda MX-5 Groep Nederland

Tekst en foto's: Oscar Hoogendoorn

Als je een uitnodiging ontvangt om naar het Fort Wierickerschans te komen, vraag je je af wat dit kan zijn, maar als er bovenaan de brief een Mazda Logo staat, gaan gelijk wat haren overeind staan. Het is namelijk een uitnodiging om de vierde telg van de Mazda MX-5 te komen bezichtigen EN aanraken! En dat nemen wij maar wat graag aan en reisden af naar Bodegraven alwaar het Fort staat.

We worden vriendelijk door een hostes ontvangen en schrijven ons in om ergens in de oude kruithuizen, te midden van het Groene Hart van Nederland, de lang verwachtte Mazda MX-5 ND te kunnen aanschouwen. De keuze was om een rondgang door het Fort te doen of gelijk naar de ND te gaan. De laatste keuze kwam bij ons natuurlijk als eerst aan de beurt.

In een ruime zaal staan twee nieuwe Mazda auto's. Links de nieuwe Mazda CX3 en rechts de bolide waar wij voor zijn gekomen. De Mazda MX-5 ND in een wit ceramic uitvoering. Het blijkt ook nog eens de 2.0 Roadster GT-M versie te zijn met de Skyactiv-G160 motor. Een lust voor het oog!!!! Elke genodigde kreeg de gelegenheid om achter het stuur plaats te nemen en aan elke knop of hendel te voelen. Jammer genoeg mocht de motor niet gestart worden binnen in de zaal, maar als troost kregen we wel een blik in de Skyactiv machinekamer waar de G160 in rechte lijn de achteras gaat aandrijven t.o.v. alle andere auto's waar de krachtbron dwars voorin staat gemonteerd.

Van elke kant reikt ons het geluid van zeer tevreden mensen die lyrisch zijn van deze nieuweling. En ook de vraag werd gesteld of de 2.0 meteen in Nederland geleverd gaat worden in augustus dit jaar, waarop een positief antwoord werd gegeven. Het ontbreken van vitale delen zoals een dashboard kastje en flessenhouders in de deuren bleek ineens geen item meer te zijn, zo positief benaderde iedereen de prachtige ND .....

Op de RAI mag de rest van Nederland zich vanachter een hekje deze Roadster bekijken. Wij voelen ons vereerd met dit bezoek aan het Fort Wierickerschans, waarvan je meer details kunt bekijken via onderstaande link.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Fort_Wierickerschans

Oscar Hoogend