2009
7
apr
Eerste MaX5 weekend 2009
 07-04-2009 |  MX-5 nieuws | bo-webexperts | x |
De goden waren de MaX5ers goed gezind in het eerste weekend van april. Nieuwe deelnemers, heerlijk veel zon en veel gezelligheid. Het dak ging er letterlijk af tijdens de eerste race van het nieuwe MaX5 seizoen.

Eerste race??? Weinig over gehoord! Dat klopt. Door veranderingen in de diverse klasse bij de DNRT heeft het even geduurd voordat het duidelijk was waar MaX5 Racing bij gaat rijden. De klasse waar we met de Alfa's en de Volvo's reden is verhuisd naar een andere dag welke voor MaX5 geen optie was. Na overleg met de DNRT zijn we als proef gestart tussen de Caterhams, de Westfields (uit de vrije klasse) en de formule wagens. Je ziet het; alle daklozen op een hoop en dat leverde een prachtig startveld op. Er wordt nog bekeken of de MaX5ers bij deze klasse zullen blijven.

Van de zeven MaX5 Racing teams stonden er dit keer zes aan de start. Veel strijd was het gevolg en ook een hoop plezier. Een aantal van de nieuwe teams heeft hard moeten sleutelen om mee te kunnen rijden tijdens deze eerste race maar iedereen heeft het gehaald. Super om iedereen over het cicuit te zien boenderen. Leo en Micky weken niet van elkaars zijde en de nieuw opgebouwde IL Motorsport wagen was een klasse apart. Anthony heeft inmiddels ook concurrentie gekregen. Sander heeft goed de gang te pakken en ook Wouter zal in de loop van het seizoen op de deur gaan kloppen. Pascal had het vanddag te druk op de zaak maar hij zal het de andere heren niet makkelijk gaan maken tijdens zijn debuut.

Kortom dat belooft wat voor de rest van het jaar!

Resultaat:
Mazda Motors 1x 1e en 1x 3e,
Hoogwerf Motosport 2x 2e
IL Motorsport 1x 1e en 1x 3e

Door onze puntentelling hield dit in dat er aan het einde van de dag drie winnaars waren. De rest van de rijders eindigden hierdoor ook op het podium!

De complete kalender staat binnenkort op de MaX5 Hyves en voor het laatse nieuws kun je altijd terecht op www.max5racing.nl.
Reageer op dit nieuwsbericht:

 
Button