2012
9
jul
Facelift-MX-5 officieel
 09-07-2012 |  MX-5 nieuws | bo-webexperts | x | Autoweek
Een paar dagen geleden lekte er al een foto, maar nu zijn er officiële beelden van de mild gefacelifte Mazda MX-5 gepresenteerd. Het gaat vooralsnog wel om de Japanse versie.
 
Door de nieuwe grille loopt de in 2005 geïntroduceerde MX-5 weer in de pas met de recentere modellen van Mazda. De toevoeging van een voorspoiler zorgt voor een wat dikker voorkomen. Leuk detail is dat de koplampen van de versie met softtop voortaan een zwarte behuizing hebben, terwijl de uitvoering met stalen klapdak een chromen behuizing houdt. De wijzigingen aan de rest van het exterieur blijven beperkt tot wat nieuwe kleuren voor zowel de lak als de softtop en wat andere wieldesigns. In het interieur blijven de wijzigingen beperkt tot een wat strakkere vormgeving van de middenconsole bij de versie met navigatie. Bij de uitvoeringen zonder die voorziening lijkt er aan het dashboard weinig te zijn veranderd.

Voor voetgangers is de nieuwe MX-5 een stuk veiliger, want er komt een systeem dat de motorkap een stukje oplicht bij een ongeval. Verdere aanpassingen op technisch gebied zijn er in de vorm van lichte verbeteringen aan de koppeling en de rembekrachtiging, wat de bediening van beiden ten goede zou komen. De Nederlandse Mazda-importeur houdt vol dat de auto niet voor de Europese markt bestemd is, maar wij denken dat de kans groot is dat we hem hier binnen afzienbare tijd toch mogen verwelkomen.
Reageer op dit nieuwsbericht:

 
Button