2009
7
mei
Gastrijder Mazda Motor Nederland scoort
 07-05-2009 |  MX-5 nieuws | bo-webexperts | x |

Tijdens een ACNN-evenement, op Bevrijdingsdag op het TT Circuit van Assen, heeft Alex Schuttert ‘zijn’ Mazda MaX5 twee keer naar het podium gereden. In de twee sprintraces behaalde de gastrijder van Mazda Motor Nederland twee maal de derde plaats. Hij moest wél flink toegeven op de teams van IL Motorsport en Hoogwerf Motorsport.


Schuttert reageerde als freelance journalist van het magazine Aktueel op de uitnodiging van Mazda Motor Nederland aan journalisten met een racelicentie om als gastrijder één van de races van het MaX5-kampioenschap in Nederland mee te maken. Naast twee andere coureurs was Schuttert de derde nieuwe rijder die tijdens dit evenement deelnam aan een MaX5-race. Door de natte weersomstandigheden waren zowel de vrije training als de kwalificatie erg verraderlijk, waarbij het gladde circuit voor diverse glijpartijen zorgde. Schuttert kwalificeerde zich as derde en was in zijn eerste race meteen op weg naar een mogelijke overwinning in de snelle MaX5 racer. Door een spin voor de GT-bocht viel hij echter terug maar wist zich toch alsnog te verzekeren van de derde plaats. Tijdens de tweede sprintrace viel het veld meer uiteen. De snellere coureurs van IL Motorsport en daarachter Hoogwerf Motorsport sloegen een behoorlijk gat naar Schuttert in derde positie, de plek die hij tot de finish wist vast te houden.

Het MaX5 Racing kampioenschap bestaat uit totaal negen races verdeeld over vier circuits. Het resterende programma ziet er als volgt uit:

6 & 7 juni
Zandvoort Race 3 & 4 Sprint & Endurance
16 juni Zolder (B) Race 5 & 6 Sprint & Endurance
16 augustus Zandvoort Race 7 Sprint
2 & 3 oktober Oschersleben (D) Race 8 Sprint
16 & 17 & 18 oktober Zandvoort Race 9 Sprint (EU Cup Final)
Reageer op dit nieuwsbericht:

 
Button