2009
6
jun
Grootste Europese autoverkiezing van start
 06-06-2009 |  Algemeen nieuws | bo-webexperts | x |

Sinds deze week kan je je stem uitbrengen op je favoriete auto. Voor de meesten van ons ongetwijfeld de Mazda MX-5. Als jouw voorkeur door de meerderheid van de stemmers wordt gedeeld, is de Internetautoaward, een prijs van ‘autokoopsite’Autoscout24, voor jouw favoriet. Welke auto met het eremetaal aan de haal gaat, wordt op 1 oktober bekendgemaakt.

De (Europese) verkiezing om de Internetautoaward  werd op 4 juni ingeluid door  Hans van Baalen, VVD-lijsttrekker voor het Europees Parlement. Dat deed hij door als eerste zijn favoriete auto te kiezen uit honderden automodellen. Het werd de Saab Cabriolet. Organisator Autoscout24 hoopt dat de komende weken honderdduizenden mensen het voorbeeld van Van Baalen zullen volgen. Vorig jaar waren dat er circa 300.000.

De auto's zijn ingedeeld in categorieen. De negen categorieën waarin op www.internetautoaward.nl een keuze gemaakt kan worden zijn cabrios (waaronder dus de MX-5), kleine auto's, compact auto's, middenklasse, hogere middenklassen, luxe klasse, (mini) MPV's, SUV en 4x4, coupés en sportwagens. Er zijn speciale awards te verdienen voor 'beste milieu-initiatief' en 'beste innovatie'.

De verkiezing duurt tot 9 augustus. Iedereen die stemt maakt kans op één van de volgende auto's: een BMW Z4, een Mercedes-Benz B Class of een Opel Insignia Sports Tourer.

www.internetautoaward.nl
Reageer op dit nieuwsbericht:

 
Button