2016
7
apr
Helaas pindakaas: voorlopig geen hete snelle Mazda’s
 07-04-2016 |  Algemeen nieuws | bo-webexperts | x | Autoblog
Doorgaans lanceerde Mazda snellere versies van haar modellen onder het MPS-label. Helaas hoeven we voorlopig niks spannends te verwachten.

De MPS-divise binnen Mazda staat momenteel op een laag pitje. Het merk focust zich voor nu op nieuwe Skyactiv motoren, aldus de fabrikant in een interview met Motoring. Auto’s als de Mazda3 MPS en de Mazda6 MPS waren destijds minstens zo snel als de Duitse gevestigde orde. Zo was de 3 MPS met 260 pk in 2007 geen kinderachtige hatchback.

Echter bleken de MPS-modellen niet heel populair in Europa. Geïnteresseerden verkozen de Audi S3 of de Volkswagen Golf R32 boven een auto als de Mazda 3 MPS. Mazda heeft aangegeven niet met een MPS-versie te komen voor de huidige Mazda 3 en 6. Beide modellen zijn recent nog voorzien van een facelift, dus de liefhebber zal nog lang geduld moeten hebben.

De Japanse autofabrikant benadrukt wel dat dit geen definitieve afscheid is van een snelle hatch of sedan. Van de volgende generatie Mazda 3 en 6 mogen we namelijk gewoon performance modellen gaan verwachten. Bovendien werkt het merk op de achtergrond aan een nieuwe wankelmotor die vermoedelijk in een sportwagen à la RX-Vision zal debuteren.
Reageer op dit nieuwsbericht:

 
Button