2016
3
sep
iDeal-betalingen voor evenementenaanmeldingen
 03-09-2016 |  Clubnieuws | bo-webexperts | x | Mazda MX-5 Club Nederland

Op de Algemene Ledenvergadering 2014 was het al door bestuur en websitecommissie aangekondigd: de manier van aanmelden voor eendaagse clubritten waarvoor inschrijfgeld verschuldigd is, gaat veranderen. Aanmelden voor meerdaagse buitenlandritten en technische evenementen blijft ongewijzigd.

Binnen het nieuwe systeem schaft u deelname aan clubritten aan zoals in een webshop. Een inschrijving voor een rit is pas afgerond als de directe betaling via de site middels iDeal is voldaan. Er is voor dit nieuwe systeem gekozen om het inschrijven voor de leden te vereenvoudigen en de administratieve last voor de rituitzetters en Evenementencommissie te verlichten. Inschrijvingen en betalingen waren voorheen niet aan elkaar gekoppeld. Het kwam dan ook regelmatig voor dat leden wel hadden ingeschreven maar niet hadden betaald of dat een verkeerd bedrag zonder of met een verkeerd ritnummer naar een verkeerd rekeningnummer werd overgemaakt. Dat zorgde voor veel extra werk. In de nieuwe opzet zijn inschrijvingen aan betalingen gekoppeld en kan er niet worden ingeschreven zonder betaald te hebben. iDeal voor betalen via internet is net als pinnen intussen zo ingeburgerd dat dit voor de clubleden geen probleem meer moet zijn. Hoe gaat dit nu in zijn werk?

1. Start uw inschrijving middels de inschrijf-knop

Bij eendaagse ritten waarvoor de inschrijving open is, zal er op de specifieke ritpagina in plaats van een inschrijfformulier onder de uitnodiging een betaalknop worden geplaatst. Als een rit al vol of gesloten is dan heeft de betaalknop een ander uiterlijk

Start uw inschrijving middels de inschrijf-knop

2. Kies uw evt. optie

Op de volgende pagina kunt u dan evt. uit de bepaalde rit-specifieke opties met de daaraan gekoppelde kosten kiezen, bijv. deelname aan een eventueel buffet achteraf. Deze opties en kosten zullen net zoals nu per rit verschillen en niet elke rit heeft opties. Na het kiezen van een optie wordt het scherm automatisch ververst zodat het Subtotaal-bedrag klopt. Is het inschrijfbedrag juist dan kunt u op de knop Afrekenen klikken.

Kies uw eventuele optie

3. Overige informatie

Op het volgende scherm ziet u welke lidmaatschapsinformatie met de rituitzetter en rittenadministrateur wordt gedeeld. U kunt verder nog specifieke informatie voor deze inschrijving invoeren. Klik daarna op de knop Bewaar & bekijk bestelling.

Let op: Kloppen uw persoonsgegevens die bij de club bekend zijn nog? Kijk ze na op http://mijn.mx5club.nl.

 Overige informatie

4. Betaling starten

U komt dan in het laatste scherm. Hier ziet u een overzicht van uw inschrijving met eventuele opties en bijbehorende kosten. Voordat u kunt afrekenen dient u akkoord te gaan met de Algemene Voorwaarden. Kies dan daaronder uit de dropdownlijst uw bank en druk op de knop Betaal met iDEAL. U wordt dan doorgestuurd naar de online betaalpagina van uw bank waar u de betaling kunt afronden. Hier heeft u uw login-gegevens voor uw online bank-omgeving voor nodig.

Let op: Op de afschriften van uw bank ziet u voor de evenementenbetalingen de naam Mollie staan. Mollie is een zgn. paymentprovider: een zakelijke tussenpersoon die een veilige online betaalmogelijkheid aanbiedt en die samenwerkt met de clubsite om zo alle betalingen te stroomlijnen.

 Betaling starten

5. Bevestiging

Na afronding van uw betaling wordt u vanaf de online betaalpagina van uw bank weer terug gestuurd naar de Mazda MX-5 Clubsite waar u een bevestiging van uw inschrijving ziet. Tevens ontvangen zowel u, de rituitzetter en de rittenadministrateur van de evenementencommissie een bevestigingsmailtje. Uw inschrijving heeft een uniek identificatienummer. Op http://www.mx5club.nl/shop_orders.aspx (of via uw Dashboard) kunt u het overzicht van al uw inschrijvingen inzien.

Belangrijk: sluit de browser na het afronden van de betaling niet te vroeg en wacht tot u weer terug op de MX-5 Clubsite bent aangekomen. Pas op dat moment wordt de rituitzetter van uw aanmelding op de hoogte gebracht.

Bevestiging 

Updates

03-09-2016: In aanloop naar softwarewijzigingen die de stand van het aantal inschrijvingen voor een rit weergeven is de 'Inschrijf en betaal'-knop verplaatst van de rechter zijkolom naar onder de uitnodiging op de agenda-pagina van het evenement. Tevens zal de inschrijfknop een ander uiterlijk en functie krijgen als de rit vol of gesloten is waardoor inschrijven dan niet meer mogelijk is. Als de rit vol is dan verandert de inschrijfknop in een email-knop waarmee je de rituitzetter kan vragen je op de reservelijst te zetten.

Vragen en antwoorden

Q: Voor welke ritten moet ik via iDeal betalen?
A: Alleen voor eendaagse binnenlandritten waarvoor inschrijfgeld verschuldigd is. Voor meerdaagse buitenlandritten en technische evenementen (waarvoor geen inschrijfgeld verschuldigd is) blijft de huidige manier van inschrijven en betalen gehandhaafd.

Q: Kan ik nu alleen nog maar via iDeal afrekenen voor een eendaagse binnenlandrit?
A: Ja, iDeal en betalen via internet is intussen zo ingeburgerd dat dit voor de clubleden geen probleem meer moet zijn.

Q: Kan ik niet via creditcard of PayPal betalen?
A: Om het inschrijf- en betaalproces zo veel mogelijk te standaardiseren en te stroomlijnen is voor één betaalsysteem gekozen: iDeal.

Q: Ik wil niet online betalen. Wat nu?
A: Neem contact op met de rittenadministratie van de evenementencommissie via rittenadministratie@mx5club.nl.

Reageer op dit nieuwsbericht:

 
Button