2009
9
mrt
Intensieve eerste 2 maanden 2009 voor MaX5
 09-03-2009 |  MX-5 nieuws | bo-webexperts | x |
Nieuwjaarsrace
2009 begon 4 januari met voor het eerst een Nederlandse MaX5 aan de start tijdens de winter endurance. De auto met de kleinste motorinhoud en een van de weinigen met een open dak. De beleving van een nachtrace is echter uniek, helemaal in de moeilijke omstandigheden met behoorlijk wat regen.
Het was echter een onvergetelijke ervaring voor Mick en Yardy Hoogwerf die de MX-5 naar een 41e plek stuurden vanaf positie 55. Dat met een auto die in een seizoen minder kost dan een set regenbanden voor een 911!
Autosport show
De week erna reisde we af naar de Autosport show in Birmingham. Onze grote broer het Engelse Ma5daracing.com presenteerde zich daar en nam ook ons mee in hun promotie. Een mooie kans ook om hun agenda door te nemen en te kijken waar de Engelsen dit seizoen bij ons willen rijden. Er zijn inmiddels serieuze plannen om te proberen minimaal 30 van hun 52 (!) auto’s naar Nederland te halen voor de races in oktober. Leveranciers van onze dempers SpaX en van de Team Dynamics wielen stonden ook op deze geweldige beurs. Een goed moment om de relaties aan te halen en de prijzen van deze standaard MaX5 artikelen scherp te houden.
Bouwen en examens
Daarnaast deden in februari de nieuwe rijders Pascal en Sander hun race examen. Aangemoedigd door bestaande rijders slaagde ze met vlag en wimpel. Hun MX-5 jes waren deels al geprepareerd maar op Valentijnsdag werd er bij Hoogwerf Mazda in Vlaardingen door een heel team van rijders en monteurs gewerkt aan de auto’s om
ze raceklaar te maken. Alles ligt op schema om de auto’s in april aan de start te krijgen.
De agenda
De DNRT presenteerde de agenda voor komend seizoen en met het uiteenvallen van de MAV (Mazda Alfa Volvo) waren we letterlijk en figuurlijk dakloos. Echter na overleg met de DNRT zijn we er van overtuigd dat we helemaal goed terecht gaan komen in een groep die bij ons past. In 2009 gaan we ook voor een race naar Engeland, Mallory Park om precies te zijn. Kortom: You’d rather be MaX5 Racing! ook in 2009
Voor meer informatie, einduitslagen en het klassement kijk op: http://www.max5racing.nl/
Reageer op dit nieuwsbericht:

 
Button