2015
3
nov
Japanners pakken uit tijdens SEMA Show
 03-11-2015 |  MX-5 nieuws | bo-webexperts | x | autoweek
Mazda heeft eigenhandig twee zeer bijzondere exemplaren van de MX-5 geparkeerd op de beursvloer van de SEMA Show in Las Vegas. Lichtgewicht is vandaag het toverwoord.

Vorige week kregen we van Mazda al een teaser te zien waarop het merk vooruitblikte op twee wel heel bijzondere exemplaren van de MX-5 waar we tijdens de SEMA Show in Las Vegas kennis mee zouden kunnen gaan maken. De tuningbeurs heeft vandaag z'n poorten geopend en ook het MX-5-duo heeft zich aan de wereld laten zien.

Het zilverkleurige exemplaar is de MX-5 Spyder, een moderne interpretatie van de aloude roadsters. De Japanner beschikt over uit koolstofvezel vervaardigde aerodynamische aanpassingen, 17-inch lichtmetaal en een met leer overgoten interieur.

Dan is er de Speedster, eveneens een knipoog aan vintage roadsters. In plaats van een reguliere voorruit vinden we voorop deze MX-5 een klein windscherm. Hij staat op 16-inch lichtmetaal en ligt 3 centimeter dichter boven het asfalt dan z'n fabrieks-broeders. Ook op dit exemplaar is veel koolstofvezel toegepast, waardoor hij zo'n 115 kilo afslankt.
Reageer op dit nieuwsbericht:

 
Button